Hírek

2010.04.27. 09:42

A csákvári foltvarróknál jártak a tordasi otthon lakói

A Tordason lévő Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthonának tizenhat lakója tett látogatást Csákváron, a Vértes Múzeumban berendezett foltvarró kiállításon.

Katonáné Venguszt Beatrix

A helyi foltvarrók meghívására érkeztek, akikkel az egyik korábbi kiállításon alakítottak ki jó kapcsolatot. Azóta évente meglátogatják egymást.
Az otthonban kézimunka szakkör működik, alapszinten ők is foglalkoznak foltvarrással, de a csákvári szakkör művészi munkáit csodálattal nézik.
A csoport kísérője, Mocsonoki Károlyné nyilatkozata szerint lakóik nagyon jól érezték magukat. A csákvári foltvarrók egész programsorozatot szerveztek számukra, hiszen saját kiállításuk mellett a Vértes Múzeum emlékszobáit, a fazekas emlékházat és a Geszner-házat is megtekinthették. Végül vendéglátóik által készített apró ajándékokkal tértek haza, amelyhez szabásmintát is kaptak, hogy saját szakkörük keretében is elkészíthessék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!