Hírek

2010.03.11. 13:25

A zánkai tábor nem eladó

Bicske - A város természetesen nem akarja értékesíteni a zánkai tábort - közölte Tessely Zoltán polgármester. A tévé által rögzített és adásba került testületi ülésen elhangzott képviselői kérdés alapján terjedt el Bicskén az erre vonatkozó rossz információ, ezért közölte a városvezető a szerinte egyértelmű tényt.

MTI

A tábor a forgalomképes ingatlanok listájára került a költségvetésben, ami nem az eladó ingatlanok halmazába tartozik. A bicske.info információja szerint  a tábor értéke 32 millió forintban  volt megállapítva ezen a listán, miközben a lehetséges eladási értéke 650 millió forintra rúgott.
Mint azt Tessely Zoltán polgármester elmondta, ez nem jelenti azt, hogy a tábor eladására manapság Bicskén bárki egy pillanatig is gondolt volna.
- A városvezetésben sem merült fel a tábor eladásának terve  - nyomatékosítja a polgármester. - A zánkai tábor minden alapítója, munkatársa tiszteletet érdemel az értéket és hagyományteremtő, Bicskéért elvégzett munkáért. A zánkai tábor a bicskei élet szerves része - mondta Tessely Zoltán.
A városi könyvtár Zánka-tárlatának létrehozása a polgármester szerint kiváló gondolat, mert az összefogást erősíti. Az itt élők közül sokan szívükben őrzik ezt a helyet és a környékbeli településeken tanuló gyerekek is rendszeresen nyaraltak már Zánkán.
A polgármester szerint valóban értékmegtartó összefogásra van szükség a zánkai tábor megőrzésére, ahogyan azt Bicskén jó néhány család szívből teszi most is. Tessely közölte: a maga részéről mindent megtesz Bicske nehéz helyzetében is, hogy a zánkai tábor munkáját segítse.
A helyi portál jegyzete szerint a legnagyobb baj ebben a kérdésben is egyszerű.
A magyar tömegeknek nincs pénze. Még akkor sincs elég, ha becsülettel dolgoznak, majd megszakadva a munkában. Ha lenne pénzünk, ha jobbak lennének  az általános állapotok, nyilván örömmel és lazán fordítanánk a gyerekeink, unokáink  balatoni nyarára tartalékaink kis részét. De reméljük, egyszer még "fogyasztóképes keresletté" avanzsálunk egy normálisan működő országban.
Miért ne?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!