Hírek

2010.02.21. 17:38

Posztumusz Civil Kurázsi díj Milvius Attilának

A Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány február 21-én a Szabolcs Vezér Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium épületében rendezett ünnepség keretében osztotta ki a település közéletében kimagasló tevékenységet végzők elismerésére alapított Civil Kurázsi díjat.

Percsi Tibor

A bensőséges ünnepség nyitányaként először Horváth Beatrix, majd Ármai Balázs adott elő egy-egy énekszámot, majd Csányi Kálmán alapítványi elnök ismertette a díjazott kiválasztásával kapcsolatos előzményeket.

A díj odaítélésére a település jelesebb közéleti szereplőitől, civil szervezetektől kértek ajánlásokat, ennek alapján választotta ki a héttagú kuratórium a tizenhét jelöltből Milvius Attilát.

Méltatásában Csányi Kálmán elmondta, hogy a település képviselője, majd alpolgármestere volt, de az Egészségért Alapítvány kuratóriumának tagjaként is sokat tevékenykedett. Szakmáját tekintve végzett kertészmérnök, így a környezetvédelem harcosaként is ismerték, nevéhez kötődik a Millenniumi emlékpark tervezése, kialakítása, az Adonyi út fasorának telepítése, a templom melletti játszótér fásítása. A helyi konyha vezetőjeként is számtalan személynek, egyesületnek nyújtott támogatást a tavaly novemberében, 58 évesek korában váratlanul bekövetkezett haláláig.

A posztumusz kitüntetést lánya, Milvius Erna vette át, aki lapunk kérdésére elmondta, édesapjának e számtalan, önként vállalt közéleti feladat mellett mindig jutott idő a családjára is. „Nagyon jó édesapa volt, aki minden támogatást megadott az öcsémnek és nekem is. Segített minket akkor is, ha valamit nem jól csináltunk, és azt helyre kellett hozni. Mindig ott állt mögöttünk.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!