Hírek

2009.12.12. 03:29

Hazaengedték Koppányt!

Lovasberény - Tegnap este néhány vizsgálat után végre hazaengedték a szívműtéten átesett Koppányt. Azt nem tudják, szükség lesz-e újabb operációra.

Miskei Anita

- Öt-hat féle gyógyszert kell szednie Koppánynak, melyet folyamatosan elhagyhatunk, amint javul az állapota. Egyelőre jól van, bár a műtét nem sikerült százszázalékosan, így az is lehet, hogy fél év múlva ismét megműtik. Persze minden olyan bizonytalan - mondta Csordás László, az édesapa. Kérdésünkre, vajon miért van ez így, azt felelte, maguk az orvosok sem tudnak semmit. Ugyanis bár Koppány külseje miatt rendellenességet keresnek, genetikai eltérés nincs, legalábbis az eddigi vizsgálatok nem mutattak ki semmit - hangsúlyozta az apa. Aki azt is elmondta, így ezzel a műtéttel még csak megkezdődött a Koppányért való harc, most ugyanis egy Szegeden praktizáló genetikushoz kell majd segítségért fordulniuk.

- Amíg nem derül ki, Koppánynak van-e valamilyen szindrómája, azt sem tudjuk, vajon meddig fejlődhet - mondta az édesapa, aki kitartóan küzd gyermekéért. Kiemelte, addig is teszik, amit egy szülőnek tennie kell. Jelenleg éppen arra törekednek, hogy a legnagyobb gondot, az etetést megoldják.

- Az orvosok eddig felhívták a figyelmünket arra, Koppánynak árthat a sírás. Most, a műtétet követően azonban már sírhat a fiam, nem terheli meg szívét, így erőltethetjük nála az evést a normális módon. Jelenleg ez a legfontosabb, ugyanis a gyomorba ültetett cső miatt Koppány folyamatos fertőzésveszélynek van kitéve - tette hozzá az apa.

Segítsünk együtt! Mentsük meg Koppányt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!