Hírek

2009.09.04. 02:28

Ünnepet idéztek Ercsiben

Ercsi - Hagyomány és képzőművészet, sport és folklór, gasztronómia és autóverseny - az Eötvös-napokba számos dolog belefér.

Zsohár Melinda

Tegnap tizenkettedszer nyitották meg a rendezvényt, s új emléktáblát avattak. A város szülöttének, a magyar íróként alkotó macedoromán Gozsdu Eleknek állítottak szép márványtáblát a művelődési házban. S természetesen báró Eötvös József, szintén ercsi illetőségű dicső elődjük szobrát is megkoszorúzták. Szabó Tamás polgármester és Elszeszerné Sólyom Anna művelődésiház-igazgató köszöntötte a megjelenteket, Gozsdu Elekről Szili Istvánné beszélt. Az érdekes életpályát befutott író jómódú jogászként is karriert épített, az írás szerelem és belső elkötelezettség volt számára, nem kötelesség. S bár felnőttként elkerült a Duna-parti városkából, írásaiban elérzékenyülten szól gyermekkora tájékáról. Finom, ódon rajzolatú regényeit azok olvassák, akik szeretnek elmerengeni régi hangulatokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!