Hírek

2009.09.15. 02:28

Sukoró: nincs vizsgálóbizottság

Budapest - Nem szavazta meg tegnap a képviselők többsége, hogy parlamenti vizsgálóbizottság jöjjön létre a sukorói projektet érintő telekügyletek miatt.

MTI

A vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményező Cser-Palkovics András fideszes képviselő azt kérdezte a miniszterelnöktől, miért titkolta el, hogy kapcsolattartó volt az ügyben? Arra is kíváncsi volt, látszik-e már az a többletérték, amiért indokolt volt kiemelt beruházásnak minősíteni ezt a zavaros ügyet ?

Bajnai Gordon azt kérdezte, miért rossz, ha valaki mintegy egymilliárd eurót akar befektetni, s körülbelül háromezer munkahelyet akar direkt módon, ennek kétszeresét pedig indirekt módon létrehozni? Hozzátette: ő nem titkolt el semmit, munkaköri kötelessége volt, hogy nagyberuházókkal tartsa a kapcsolatot, és tárgyaljon velük. Az valóban kérdés, volt-e szabálytalanság, s ha volt, azt ki kell vizsgálni - hangsúlyozta. Cser-Palkovics úgy reagált: ügyészségi nyomozás van folyamatban, a földhivatal gyakorlatilag nem jegyzett be semmit, és Sukoró-kormánynak nevezte a kabinetet. Bajnai erre gyöngyösi Apolló-ellenzék jelzővel válaszolt, mondván, ezernél több munkahely létesítését hiúsították meg korábban. Ha a befektető megtartja, amit ígért, akkor jó a befektetés, ha nem teszi meg, akkor nem jár neki az állami támogatás, s ha bíróság előtt bizonyított szabálytalanság történt, a kormánynak el kell járnia, s le kell állítani ezt a beruházást. Egyelőre ilyen tudomása szerint nem történt - mondta.
Domokos László is felszólalt, szerinte szakértők a háttérben hemzsegő offshore cégek miatt egyértelműnek tekintik, hogy óriási értékű földspekulációról van szó. Katona Tamás visszautasította a közvagyontól való megszabadulásra vonatkozó állításokat. A Fidesz tegnap délután nyújtotta be azt a javaslatot, amelyben kezdeményezte a vizsgálóbizottság létrehozását. Ezt a képviselők 162 igen, 170 nem szavazattal és 5 tartózkodással elutasították.

Lapunknak a szavazás után Cser-Palkovics András elmondta: a jövő héten újra benyújtják az indítványt, így ismét szavaznak a képviselők.

További cikkek, részletek a kaszinó ügyről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!