Hírek

2009.09.25. 02:28

Most sem jártak sikerrel a móri képviselők

Mór - A település által kibocsátott kötvényekkel összefüggésben zajlik nyomozás az önkormányzatnál - mondta el lapunknak a várost kormányzó koalíció két prominense.

Kiss László

Hét képviselő indítványára másodszor hívott össze rendkívüli képviselő-testületi ülést a polgármester. A városatyák az önkormányzatnál zajló vizsgálatokról, nyomozásokról, illetve azok állásáról kívántak tájékoztatást kapni. A múlt heti rendkívüli ülés - kellő létszám híján - nem volt határozatképes, tegnap pedig ugyan megvolt a testület határozatképessége, a téma napirendre tűzéséhez azonban már nem jött össze a szükséges többség.

Az ülést követően két képviselő - Törő Gábor, a Fidesz móri szervezetének vezetője, választókerületi elnök, és Czachesz Gábor, a Kereszténydemokrata Néppárt móri elnöke - arról tájékoztatta lapunkat, hogy - egy feljelentés nyomán - az önkormányzat által kibocsátott kötvényekkel összefüggésben kezdeményezett vizsgálatot a Pest megyei ügyészség. A nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik. A rendőrség a polgármesteri hivatalból bekérte a kötvény kibocsátásával kapcsolatos szerződéseket, és tanúként hallgatta ki az önkormányzat pénzügyi bizottságának tagjait. Minderről a hivatal dolgozóitól, illetve a pénzügyi bizottság tagjaitól értesültek - mondta el a két képviselő. A megismételt rendkívüli testületi ülésen - a határozatképesség érdekében - megjelentek, de a napirend tárgyalását nem szavazták meg, mivel - mint Czachesz Gábor fogalmazott - nem partnerek a botránypolitizálásban .

A kérdésre, miszerint mi lesz a sorsa ezt követően a hét képviselő indítványának, a lapunkat tájékoztató két városatyától azt a választ kaptuk, hogy a témában újabb rendkívüli ülés összehívása a szervezeti és működési szabályzat értelmében nem kötelező. Jövő héten a soros ülésen azonban több lehetőség is lesz a téma ismételt fölvetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!