Hírek

2009.09.05. 02:29

Megküldték postán... Előkerült egy levél a sukorói ügyletről

Budapest - A Fidesz egy levélre hivatkozva ismét támadja a sukorói terveket, a pénzügyminiszter pedig találkozna a befektetőkkel.

MTI

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. belső levelezése alapján egyértelmű, hogy a sukorói földcsere valóban egy nagy kormányzati lopásnak tekinthető - jelentette ki Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Budai az újságíróknak kiosztotta Benedek Fülöpnek, az MNV Zrt. agrárportfolióért felelős vezérigazgató-helyettesének feljegyzését, amely - mint Budai elmondta - a vállalat belső levelezéséből származik. Arra az újságírói kérdésre, hogy hogyan jutott a feljegyzés birtokába, Budai Gyula úgy válaszolt: megküldték postán.

Benedek Fülöp a távirati iroda megkeresésére tegnap elmondta, hogy a Fidesz által bemutatott dokumentum egy munkaanyag volt, ami a döntéselőkészítést szolgálta. A vagyonkezelő zrt. egyébként hivatalos közleményt is kiadott, amiben Budai Gyula részéről súlyos felelőtlenségnek nevezik a részanyag alapján levont következtetést.

Tegnapi fejlemény még, hogy Oszkó Péter találkozót kezdeményez a sukorói beruházókkal. A pénzügyminiszter szerint megoldást kell találni a telekcserével kapcsolatban felmerült jogi és közvéleménybeli aggályokra. A pénzügyminiszter ugyanakkor visszautasít minden olyan értelmű híresztelést és gyanúsítást, mely szerint a tárca nem tesz meg mindent a törvényesség érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!