Hírek

2009.07.31. 09:33

Petíció a szülőktől: maradjon a régi iszkaszentgyörgyi iskolaigazgató!

Iszkaszentgyörgy - Az önkormányzati ülés végén nyújtotta át a 125 szülő aláírását tartalmazó petíciót Nagy Mihály a polgármesternek. Azt kérik, gondolják át az iskolaigazgató-választást.

Zsohár Melinda

Ötéves megbízási ideje lejártával pályázott ismét az iskolaigazgatói posztra Kisné Szonn Ibolya, akit a tantestület, az egyéb véleményező fórumok, s a mohai  önkormányzat is támogatott. A képviselők nyílt szavazáson mégis a másik pályázót, a szintén a helyi iskolában tanító Nagy Ágnest választották meg.
A tegnapi önkormányzati  ülésen Gáll Attila polgármesterhez a szülők egy része írásban fordult: aláírásgyűjtő íveket nyújtottak át 125 névvel.  Az ívek fejlécén kérték, hogy tárgyalja újra a testület, s másítsa meg az aláírók szerint erkölcstelen, szakmailag és emberileg nem megalapozott határozatát. A tegnapi nyílt ülésen alig tízen foglaltak helyet a község polgárai közül, szinte valamennyien pedagógusok. A két érintett, az előző és a frissen megválasztott igazgató szintén tagjai az önkormányzati testületnek, lényegében az ügy valamennyi szereplője jelen volt. Kisné a petíció átadása után elmondta, hogy a történteket még most sem tudta feldolgozni, s köszöni az aláíróknak, hogy névvel is vállalták érte a kiállást. Bármi történjék is azonban, mindannyian az iskola és a gyermekek érdekében végzik munkájukat ezután is - tette hozzá.  Gáll Attila kijelentette, hogy nem lát jogi lehetőséget a testületi döntés megmásítására: minden a törvény szerint zajlott. Ezt  a jegyző is megerősítette. A személyi döntések lelkileg megterhelők a kis közösségekben, ám a döntéseket fel kell vállalni, bármennyire fájdalmasak is azok adott esetben - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!