Hírek

2009.06.12. 02:27

Pénz infrastruktúra- és iskolafejlesztésre, közösségi buszra

Budapest - Varga Zoltán önkormányzati miniszter döntött a bölcsődék, közoktatási intézmények fejlesztésére, buszbeszerzésre kiiírt pályázatokról. A megyébe 265 millió jut.

Kovalcsik Katalin

Az országban összesen 4,1 milliárd forint pályázati pénz állt rendelkezésre az idén február 26-án kiírt pályázatok finanszírozására, kaptuk az információkat az Önkormányzati Minisztérium sajtóosztályától. Megyénkből több település, kistérség pályázott, a hírek szerint sikeresen, melynek következtében a közeli napokban a támogatási szerződéseket is aláírják az érintett települések vezetői, a kistérségek képviselői.

Három nagy körben lehetett pályázatot beadni. Az egyikre, az óvodai infrastruktúra fejlesztésére nyolc település és a Móri Többcélú Kistérségi Társulás is kidolgozott terveket, amelyekkel összesen ezekre a feladatokra 90 millió forintot nyertek el. Alap 4, Besnyő 10 millió 240 ezer, Előszállás 20 millió, Kisláng 6,67, Kulcs 15 millió, Martonvásár 4,64, Mezőszilas 5 millió, Pákozd 16 millió 660 ezer forintot kap. Ez utóbbi összegből, mivel él a társulás a területen, a pázmándi óvoda korszerűsítését, a családi napközi kialakítását valósítják meg, tudtuk meg Kutai Tibor, pázmándi polgármestertől, a kistérség elnökétől. A családi napközi üzemeltetését - a tervek szerint - vállakozóra bíznák. A Móri kistérség 8 millió forinthoz jut a közeljövőben.

Tíz település 124 millió forinton osztozik. Iskolai fejlesztésekre Adony 20, Baracs 16 millió 610 ezer, Cece 10 millió 840 ezer, Dunaújváros 7 millió, Lepsény 7,67, Mátyásdomb és Székesfehérvár 10-10 millió, Nagyvenyim szintén 10 millió, Sárbogárd 9 millió 270 ezer forintot nyert.

A Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás 22 milió 200 ezer forintot kap pályázatára. A kistérségben a pázmándi és a zichyújfalui tagiskolákat korszerűsítik, egyikben ablakokat cserélnek, a másikban a vizesblokkot korszerűsítenek.

A közösségi buszok beszerzésére három többcélú társulás nyert több mint 51 millió forintot. Az adonyi 19 millió 600 ezret, a sárbogárdi 12 milliót, a Velencei-tó környéki szintén 19 millió 600 ezret. A Velencei-tavi pénzből a diákok Pázmánd és Vereb közötti szállítását valósítják meg, valamint természetesen a jármű közösségi célokat is szolgál majd.

Az elnyert pályázati pénzekhez minden településnek, kistérségnek biztosítania kellett a megfelelő önrészt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!