Hírek

2009.06.18. 02:29

Kiskövetté fogadlak!

Székesfehérvár - Nyolc állatvédő és természetvédő kiskövet címet adtak át nemrégiben a pályázó gyerekeknek, intézményeknek a megyeszékhelyen. Négy egyénit és négy közösségit.

Fejér Megyei Hírlap

Kovács István, a Világ Mikulásának futó nagykövete és a Herman Ottó Állat- és Természetvédő Egyesület Fejér megyei szervezete állatvédő és természetvédő kisköveteket keresett pályázatán. Segítségükre volt Benkő Andrea, a Magyar Rádió fehérvári tudósítója. Három témában lehetett jelentkezni: Hogyan mentettem (mentettük) meg egy állat életét; Mi így gondoskodunk a vadon élő kismadarakról télen; Széppé varázsoltuk a környezetünket.

Amint Krepsz Gyöngyitől, a Herosz fehérvári állatotthonának telepvezetőjétől és Kovács István olimpiai lángfutótól megtudtuk: nyolc kisköveti, köztük négy egyéni és négy közösségi címet adtak át nemrégiben.

Orsós Gábor, a megyei gyermekotthon lakója az állatmenhely Slinki nevű kutyájával foglalkozik öt hónapja. Tanítja, dolgozik vele, erről írt és verset is faragott róla.

Sógorka Leonetta négyéves óvodás kislány a szüleivel együtt madarakat etet, szemetet gyűjt. Környezettudatosan élik mindennapjaikat.

Kálmán Zsuzsa Kata és Gál Benedek egy-egy állat megmentéséről számolt be nyertes pályázatában.

A közösségi pályázók közül a székesfehérvári Püspökkertvárosi Óvoda részesült kisköveti címben. Nevelési programjuk egyik kulcsa a környezetvédelem.

Sárbogárdról a Mészöly Géza Általános Iskola és Óvoda gyermekei - Varnyu Péter, Gortva Lucia, Jákob Zsuzsanna, Tombor Rebeka, Kokics Noémi, Gili Szilárd és Dicsérdi Ádám - pályáztak téli madáretetés témában.

Szabadbattyánból három család ifjai az ősplatános Cifrakert takarításával, szépítésével pályáztak. Név szerint Kovács Zsolt, Kovács Orsolya, Magyar István, Magyar Anna, Magyar Bálint, Emődi Áron Péter és Emődi Máté. A csapatban az iskolások mellett két óvodás is volt.

Lajoskomáromból a Kerekerdő Óvoda Pillangó nagycsoportja érdemelte ki a kisköveti címet. A huszonkét óvodás a környezetet óvta, télen a madarakat etette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!