Hírek

2009.05.14. 02:29

Öltözz kékbe! - családi napra vár a Széna

Székesfehérvár - A Széna Egyesület a Családokért civil szervezet, amelynek tagjai mindig új kezdeményezéssel rukkolnak elő. Május 15-én indítják a Családok ligete programot.

Kovalcsik Katalin

- Egyesületünk továbbra is azt szeretné bizonyítani, hogy családban élni jó - Farnady Judit, négy gyermek édesanyja, már nagymama saját tapasztalatai alapján fogott néhány lelkes (anya)társával együtt a nagycsaládos egyesület megalakításába, programok szervezésébe, az érdekvédelem megteremtésébe. - A közelmúltban kissé átalakultunk. Munkánkat 19 csoportra osztottuk, amelyeket önkéntesek vezetnek, külön részterületekkel foglalkoznak. A nemzetközi családnaphoz csatlakozva kezdeményeztük, kitaláltuk, hogy a városban létrehozunk egy ligetet, ahol a családok jól érezhetik magukat. A város segített a terület kiválasztásában, így a Bátky Zsigmond utcai liget lesz az a hely, ahová szívesen várunk mindenkit. Elképzeléseink szerint minden esztendőben a város egy-egy pontján kialakítanánk egy pihenőhelyet az ott élők, a képviselők, a civil szervezetek, a cégek összefogásával.

Május 15-én a nemzetközi családnap alkalmából szervezik a programot, a családi felvonulás 14.15-kor indul az Országalmától az Alba Plazához, ahol gyerekműsor várja a családokat. Az egyesülethez a városban és annak környékén már 250 család tartozik, de várják azokat is, akik még nem tagok. A program folytatása a Palotavárosban lesz, a Családok ligeténél, ahol megköszönik a támogatók segítségét, valamint a szórakozás sem marad el, lesznek kézműves-foglalkozások, Mikkamakka játszóház, a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje is bemutatkozik.

A nagycsaládosok kezdeményezését támogatja a város vezetése, a 8. számú választókerület képviselője, Boldizs Kálmánné, cégek képviselői, akik kékbe öltözve ott lesznek a holnapi eseményeken, együtt vonulnak a családokkal a városban, a ligethez.

- Szeretnénk elérni, hogy a szlogen, a rendezvényünk idei mottója valósággá váljon - mondta Farnady Judit. Legyen a család az egészség és a biztonság forrása! A Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért! program kapcsolódik az elképzeléshez, a céljuk, hogy az emberek összefogjanak, egészségesebb és biztonságosabb legyen a megyeszékhely. A városlakók is megnézhetik az új ligetet, amely nemcsak az eddig ott dolgozó családoké, hanem mindenkié, aki vigyáz rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!