Hírek

2009.05.12. 02:27

King's city: gyanúsított még nincs az ügyben

Budapest - A Velencei-tó partján lévő, sukorói ingatlan csere útján került új tulajdonoshoz, bár még nem bejegyzett a tulajdon. A hűtlen kezelés vizsgálata nemrég kezdődött.

MTI

Április 7-étől folytat nyomozást a Velence-tó melletti telekcsere ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség, melynek gyanúsítottja egyelőre nincs, mondta lapunknak tegnap Keresztes Imre, a főügyészség vezetője. Folyamatban levő ügyben a nyomozás részleteiről nem adott tájékoztatást a budapesti főügyész, aki rendkívül szűk- szavú volt, ám azt megerősítette: az eljárás a Fejér Megyei Főügyészség indítványára, kezdeményezésére indult, mégpedig különösen nagy vagyoni hátrányt - 50-től 500 millió forintig - okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja és közokirathamisítás miatt.

- Komoly pénzügyi hátterű, munkahelyeket teremtő kezdeményezés a Velencei-tónál tervezett kaszinóberuházás - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben. Cser-Palkovics András (Fidesz) szerint a beruházás terveiről még senki sem tud részleteket, de a kormány máris nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűvé nyilvánította. Szerinte újabb hatalmas ingatlanspekuláció készül a szokásos, hátsó, szocialista kormánytámogatás mellett, a Velencei-tó tönkretételével. 
Cser-Palkovics azt kérdezte, milyen érdeke fűződik az ilyen környezetromboló, teljesen bizonytalan, zűrzavaros beruházás támogatásához a kormánynak. Nem azt követően kellene egy beruházást nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűvé nyilvánítani, ha már tudják, hogy mit takar? Bajnai Gordon azt mondta, akkor kell támogatni egy beruházást, ha meggyőződnek arról, hogy az jelentős többletértéket hoz létre Magyarországon. Ha igaz az, amit a beruházó állít, vagyis hogy körülbelül 2000 új munkahelyet hoz létre, akkor érdemes a kormánynak támogatni azt. A kormányfő elmondta, ha kiderülne az, hogy nincsenek megfelelő garanciák a beruházásra, vagy súlyos szabálytalanság lenne azzal kapcsolatban, vagy súlyosan sérülne a környezet, akkor nem kellene támogatni a beruházást. Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa hétfőn kifejtette: a mintegy fél éve alakult ombudsmani hivatalhoz közel ötszáz panasz érkezett, köztük az említett hetven hektáros sukoróival kapcsolatos is, a kaszinóról, a beruházásról szóló elemzéseket most készítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!