Hírek

2009.04.27. 02:27

Trabi volt, van, lesz!

Lajoskomárom - Nosztalgia, divat, buli! 2020-ig miénk a világ, nem piszkálnak bennünket - tudom meg a kemény magtól. Trabi mindig volt, van és lesz is! - állítják határozottan.Van ott aztán minden, mi a retrókedvelő autós szem-szájnak ingere

Varga József


Örök szerelem: a Trabi volt, van, lesz
Fotó: A szerző

A helyi Trabi Team jelenleg három tagot számlál: a húszas éveiben járó Molnár Zoltán, Kecskési János és Takács Gyula magától értetődően fogalmaz: - Ez a Trabant-érzés semmihez sem fogható. Hobbi, szórakozás és sok szeretet!

A Fülöp-hegyen, a sportpálya mellett vagy nyolcvan kétütemű sorakozik szombaton; érkeztek résztvevők Fehérvárról, Szegedről, Budapestről, Szekszárdról, de még Csehországból is. A hatodik Trabant-, Wartburg-találkozón van minden, mi autós szem-szájnak ingere: metálkékben pompázó kocsi, fura terepjáró, ülésfűtéses, elektromos ablakos, kormányról vezérelhető hifi-cuccos, de még utánfutó fél kasztniból is.

A fehérvári Tóth László (alias Trabant Maffia) és felesége, Judit most hároméves Szabolcs fiukat már két hónapos korában trabitalálkozóra vitték Siófokra. A szintén fehérvári Németh Csaba speciálisan átalakított (Wartburg-motor, tárcsafék, Opel tuning felni), csillogó-villogó Trabantjának csodájára járnak a népek. Csakúgy, mint Kapus István (Fehérvár) 1965-ös kiskerekű púpos, szépséges Wartburgjának. A dunaújvárosi Papp Péter VW-motoros Wartburgjának anyósülésén egy kedves űrlény szemléli a forgatagot. Ez aztán a retró, a nosztalgia! - áradozik CIX Laca - Török László -, az országos Trabant-Wartburg Klub hivatalos fotósa két kattintás között.

- Neked mikor jár le a zöldkártyád? - firtatja az egyik srác a kipufogókoncert alkalmával. - Sose! - hangzik a válasz némi vigyorgással fűszerezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!