Hírek

2009.04.23. 02:28

Kevesebb baleset a megyében

Székesfehérvár - Évértékelő megbeszélést tartott a megyei baleset-megelőzési bizottság elnöksége. Jó eredményekről számolhattak be: csökkent a balesetek száma.

Németh Tamás

Sikeres évet zárt a Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. Az 1992 óta a rendőrségen belül működő tanácsadó, koordináló, szervező és végrehajtó szervezet célja a közlekedésbiztonság fokozása és a bűnmegelőzés propagálása. A tegnap megtartott megbeszélésen Vörös Ferenc ezredes, az FMBB elnöke, Kaposvári Károly alezredes, ügyvezető elnök és Illés Mihály alezredes, a szervezet titkára foglalták össze a szervezet múlt évi tevékenységét.

Átlagban mindenhol csökkent a balesetek száma a megyében, kivéve a 8-as és 61-es utakat. Ez mindenképpen jó eredmény, tekintve, hogy az ország egyik legforgalmasabb megyéje vagyunk, de az Európai Unió célkitűzésétől még mindig messze van. Még mindig a gyorshajtás a leggyakoribb szabálysértés, de az objektív felelősség bevezetése óta látványos javulás következett be. Ugyanez vonatkozik a zéró tolernaciára is: több szonda és kevesebb ittas van az utakon.

A megbeszélésen külön értékelték a Fejér Megyei Hírlap Szereljük le együtt! akcióját. A táblaleszereléssel ugyanis sikerült felhívni az emberek figyelmét, hogy nyitottabb szemmel közlekedjenek és jobban odafigyeljenek a rájuk vonatkozó KRESZ-táblákra.

Az akció ugyan már lezárult, mégis mind a mai napig érkeznek képek leszerelésre szánt táblákról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!