Hírek

2009.03.26. 03:28

Nyomoz a hamis bor után

Székesfehérvár - Saját szakállára fogott nyomozásba Velez Imre, akit néhány hónapja elmarasztaltak a cseh hatóságok az állítólagos pancsolt bora miatt egy ellenőrzés után.

Zsohár Melinda

- Annyit kiderítettem, hogy a Velezvin vonalkódjával és a megtévesztésig hasonló címkével hozták forgalomba a nekem tulajdonított bort a csehországi Kaufland áruházlánc üzleteiben - mondja Velez Imre, a Velezvin Kft. tulajdonosa. Amint arról korábban írtunk, a székesfehérvári Öreghegyen az egykori püspöki pincét is tulajdonló vállalkozót borhamisítással vádolták meg Csehországban. Országos botrány kerekedett a hírből, súlyos büntetést helyeztek kilátásba, s borforgalma mélyre zuhant.

- Még nem mondhatok bizonyosat, de sikerült megszereznem azokat a raklapokat, amelyeken az állítólagos Velezvin borszállítmányt az áruházba juttatták, s azok nem az enyémek. Erről a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága is jegyzőkönyvet vett fel. Nyomozásom szerint az inkriminált bort a szlovákiai Rimaszombaton palackozták a mi vonalkódunkkal jelzett üvegbe, én magam beszéltem is a tulajdonossal - számol be a különös fejleményekről Velez Imre. Egyelőre nem tett feljelentést sem a magyar, sem a cseh, sem a szlovák rendőri szerveknél, viszont a Csehországban borait forgalmazó Rywine ellen felszámolási eljárást kezdeményezett. Ez a cég helyezte el a Velezvin termékeit a Kauflandnál, ám miután kipattant a botrány, az utolsó szállítmányt nem fizette ki Velez Imrének. A magyar vállalkozó azt sejteti, hogy a cseh forgalmazó is részese a történteknek. Az ügy folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!