Hírek

2009.02.05. 03:28

Levél a miniszterelnöknek, kórház ügyben

<b>Székesfehérvár</b> - Kormánypárti képviselők sem értenek egyet a fehérvári kórházpályázat elutasításával. Annyira nem, hogy levelet írnak a kormányfőnek, tárgyalnak mindenkivel.

Tribolt Lajos

Csak tegnapelőtt kapta meg a pályázat anyagát a megyei önkormányzattól Ecsődi László, a megye szocialista képviselői csoportjának vezetője. Azt mondja, célszerűbb lett volna időben mindenki segítségét kérni, hátha sikeresebb lett volna a pályázat. Ecsődi szerint a képviselőcsoport mindent elkövet, hogy a régiónak legyen kórháza, amely a maximális ellátásra képes. országgyűlési képviselő elmondta, hogy Warvasovszky Tihamér fehérvári polgármester társaságában tárgyalt a miniszterrel, ő külön az államtitkárral és a kancelláriaminiszterrel. Sőt, a kormányfőhöz fordulnak. Molnár Albert elmondta, hogy az egyes kormányzati vezetőkkel folytatott tárgyalástól függetlenül a régióra hátrányos döntés miatt levélben a kormányfőhöz fordulnak, amelyben kifogásolják a régiót a kórházfejlesztésből kizáró döntést. A levél már elkészült, Molnár elküldte aláírásra Warvasovszky Tihamérnak, Világosi Gábornak (SZDSZ) és Horváth Andrásnak, a megyei közgyűlés szocialista frakciója vezetőjének. A képviselő lapunknak elmondta, hogy minden lehetséges fórumon küzdenek majd azért, hogy a közép-dunántúli régió lakosai ne kerüljenek hátrányos helyzetbe. A gyerekeink is Budapestre járhatnak, ha ez így marad - fakadt ki.

Molnár Albert

Világosi Gábor elmondta, ő aláírja a kormányfőnek küldendő levelet, mivel úgy véli, szakmailag megalapozott pályázat született, s mindenképpen át kell tekinteni a döntés régióra gyakorolt hatását.

Úgy tűnik tehát, a kórházpályázat ügyében pártpolitikától független egyetértés van a régióban. A régióért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!