Hírek

2009.02.04. 03:29

Harc a hűtlen internet-előfizetőkért

<b>Székesfehérvár</b> - Sok internet-előfizetőnek járhatott le a napokban a 2008-ra vonatkozó kedvezményes időszak, így a kiküldött csekkek magasabb összegről szólnak. Érdemes-e elfogadni a szolgáltató ajánlatát?

Házi Péter

A régi, rendesen fizető ügyféllel minden rendben van, a kihívás a szolgáltatók számára inkább az új ügyfél meghódítása, ami általában a konkurens cégnél előfizető-vesztés formájában jelentkezik. Nem véletlenül folyik tehát egyfajta ádáz vadászat az új kuncsaftra, s az illető akár szokatlanul nagy kedvezményeket is kaphat az előfizetés árából - jóval nagyobbat, mint a már meglévő, hűséges előfizető.

Nagyjából egy éve, havi alig több mint háromezer forintos, igen kedvezményes áron rendeltem meg az internetszolgáltatást. Pár napja a szokásos számlalevélben azonban igencsak szokatlan összeg szerepelt, a világháló élvezetéért ezerötszáz forinttal többet számlázott ki a cég. Aztán a levél hátoldalán, amit ugye tíz emberből tizenegy nem olvas el, megtaláltam a magyarázatot: a hűségnyilatkozatom december végén lejárt, ám hogy továbbra is előnyösek legyenek számomra a feltételek, a 7670 forintos listaár helyett ezentúl 4990 forintért szörfözhetek a hálón, feltéve, hogy a csekket befizetem, ezzel ugyanis elfogadom a szerződés módosítását.

Ha az ember a szolgáltatóváltásra gondol, lelki szemei előtt megjelennek a hálózatlebontó, majd az új cég hálózatvisszaépítő szakemberei, s az ezzel kapcsolatos tortúrák. Úgyhogy felhívtam a telefonos ügyfélszolgálatot, ahol ecsetelvén, hogy drágállom a közel ötezer forintos kedvezményes havidíjat, új megoldással álltak elő. Eszerint 3700 forintért kaphatok én a jelenleginél kétszer sebesebb internetet is, ugyancsak hűségnyilatkozat nélkül. No de akkor a számlalevél hátoldalán ez a lehetőség miért nem szerepelt? Az ügyben megkerestük az internetszolgáltató céget, ahol érdeklődésünkre elmondták, amikor egy kedvezményes akció lejár, akkor a szolgáltató tájékoztatni köteles erről az előfizetőt. Az, hogy ez a tájékoztatás a számlalevélen történik, abszolút jogkövető, ezt a hírközlési hatóság is szabályosnak fogadja el. Mint hangsúlyozták, a szerződést lehetősége van felmondania az ügyfélnek, aki válaszhatja a cég által megajánlott újabb kedvezményt is. Azzal, hogy a kiküldött csekket befizeti az illető, elfogadja az új szerződést, így nem kell külön bemennie az ügyfélszolgálatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!