Hétvége

2014.05.30. 10:48

Dalok csipetnyi humorral

Székesfehérvár – „Sohase mondd” – egy filmzene, mellyel máig azonosítják Hernádit Juditot. A színésznő a slágerrel együtt gyorsan lángra lobbanó, izzó, mindent felemésztő szerelmet, majd annak múltával barátságot és egy dalszövegírót is kapott.

Miskei Anita

Hernádi Judit egy különleges önálló esttel lepte meg a napokban a székesfehérvári közönséget. A Viktória Rehabilitációs Központ megtelt élettel, nevetéssel, a színésznő a tőle megszokott humorral töltötte meg a termet. Olyan – többnyire szerelemről szóló – dalokat hozott el, amelyeket neki írtak vagy írhattak volna. A sanzonok, bluesok, örökzöld dallamok, versek és mesék mellé rövidhumorral fűszerezett kis történeteket mesélt rólam, rólunk. S eközben elárult néhány titkot magáról, sőt, lányáról is.

– A Sohase mondd című dalt máig nagyon szereti a közönség. Egy filmzene volt, melynek felvételéhez a Filmgyárba kellett mennem. Akkoriban nem hittem, hogy ez a dal végigkíséri életemet, csak azt tudtam, hogy egy számomra fontos próbát kell megszakítanom emiatt. Nem hittem, hogy ez lesz a dalból. De ez lett, ennek kellett lennie. Mégsem zavar, hogy sokan máig a Sohase mondd című slágerrel azonosítanak. Úgy élem az életem, ahogy akarom, nem befolyásolják sem a dalok, sem a színházi szerepek. Nem érdekel, mit gondolnak rólam mások, csak az a fontos, amit a magam számára kijelölök. Sem a pozitív, sem pedig a negatív válemény nem hat rám – vallotta magáról a színésznő. Majd a közönség kedvéért felcsendült a Sohase mondd. A dal különlegessége talán épp Hernádi Judit, akinek élete egésze fordulatokkal, izgalmas pillanatokkal teli, s melyek megszólalnak a neki, vagy róla írt dalokban is. Elárulta, a karrierje a Vígszínházban indult, majd 1986-ban elsőként Magyarországon szabadúszóvá vált. Épp akkor, amikor lányával Tarján Zsófia Rebekával terhes lett.

Hernádi Judit meséket, dalokat, történeteket hozott Székesfehérvárra, mindezt humorral fűszerezte (Fotó: Horváth Renáta) 



– Az első szabadúszó színész lettem, s azt hittem, példámat gyorsan követik majd mások is. Meglepő módon erre sokáig kellett várni. Azonban a mai fiatal színészeknek nincs igazán választási lehetőségük, többnyire kötelező szabadúszónak lenni. Nekem rövidebb időre szóló szerződéseim voltak, kisebb szerepekre. Izgalmasnak tartottam ezt az életformát. Csak olyan szerepeket vállaltam, s vállalok el ma is, melyekhez kedvem van – mesélte a színésznő. Megjegyezte, így ez azt is jelenti, hogy mindegyik szerepét szerette. S akkor miként választott a felkínált lehetőségek közül? – Mindig fontos volt számomra, hogy a szereplők, maga a darab, vagy épp a rendező kedves legyen számomra. Persze mondhatnám, hogy pénzfüggő is... De sosem voltunk igazán jól megfizetve – mondta mosolyogva. Majd hozzáfűzte, a játék élteti az igazi színészt. Hiszen a jó játékhoz nem kell sem sok szereplő, sem pedig díszlet. – Gálffi Lászéóval játszottuk a Love Letters című darabot, melyet emlékeim szerint ide Székesfehérvárra is elhoztunk. Egy kétszemélyes darab díszletek nélkül. Egy darab, mely megfogja, magával ragadja a közönséget. Egyetlen pillanatig sem unatkoztak a nézők, velünk lélegeztek. Számomra ez a fontos – mondta.

Elárulta, a Kern Andrással játszott Hitted volna is épp ilyen kedves számára, ahogy a kabaréjelenetek is, melyek karakteréhez passzolnak. – Nagy siker számomra, hogy azon kevesek közé tartozom női kollégáim közül, akit rendszeresen hívnak a Rádiókabaréba. Ott nincsenek próbák, azonnal kell olvasni a szöveget. Büszke vagyok rá, hogy tudom csinálni. Ahogyan lányomra, Zsófiára is, aki legutóbb a Dal című televíziós műsorban mutatta meg magát együttesével, a HoneyBeasttel. Hálás vagyok a sorsnak, hogy a lányom egy olyan zenekarban énekel, melynek liberális gondolatai a szívemhez közel állnak. S itt a szó nemes értelmében beszélek a liberális szóról – mondta Hernádi Judit. Aki lányáról, Zsófiról elárulta, diplomás alkalmazott grafikus a szakmája, de ő csak grafikusnak tartja magát. A művészetekhez való vonzódását pedig extrém külsejével is kifejezi.Hernádi Judit lányáról egyébként a szakmai zsűri úgy vélekedett, tehetségét nemcsak édesanyjától, hanem operaénekes apjától, Tarján Páltól is örökölte.A büszke édesanya, a népszerű színésznő végül hozzátette, színész kollégáival és lányával szemben is igyekszik elfogadó, még inkább befogadó lenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!