BERZE JÁNOS üdvözlete

2017.12.24. 16:10

Karácsony: ez a beteljesedés ünnepe!

„Biztonságban laknak, mert nagy lesz ő egészen a földhatáráig.” (Mikeás 5:1. 3)

Berze János

papírkivágás

Advent: eljövetel. Az év utolsó hónapja várakozással teli időszak. Sokat várunk ezektől a hetektől! Ki-ki fogalmazza meg magának, hogy mit szeretne tenni, átélni vagy kapni ebben az időszakban. Tőled függ, hogy mi az, amit landolni hagysz a szíveden ezen a karácsonyon és annak előkészületeiben! Marad az „akciódús lesz az idei karácsony” című Mammon-isten marketing? Vagy a wellness-mozgalom mindenáron elmenekülésre, elkülönült pihenésre hívó talmi ígérete lesz a győztes? Vagy tényleg elkezdtünk-e vágyakozni igaz értékekre, maradandó ajándékokra? Folytatjuk az „Adjon az Ég” mentalitást? – „Legyen pénz mindenre, amit szeretnék!”

Advent arra hív, hogy keressük, szomjazzuk azt, amit az egy élő Isten akar adni nekünk! Ez pedig nem más, mint önmaga! A Fiúisten ezért született meg közénk, emberi testben, hogy az élet minden örömével és nyomorúságával együtt önmagát adja a mi szabadítónkul és segítőnkül!

Karácsony: ez a beteljesedés ünnepe! Isten meglátogatta az emberiséget, hogy elhozza nekünk az igazi életet a földre! Mi Istenben bízó keresztyének egyedül Krisztusból éljünk!

Fojtek Martin István, 3. osztályos diák munkája. A papírkivágással készült betlehem hátulról megvilágítható, így különleges árnykép, árnyjáték jelenik meg a szemünk előtt Fotó: Nagy Norbert

Így szól a mikeási prófécia az ószövetségi Szentírásból: „Te pedig, efrátai Betlehem, bár a legkisebb vagy Júda nemzetségei között, mégis belőled származik az, aki uralkodni fog Izráelen. Származása visszanyúlik a hajdankorba, a távoli múltba… A nyáj elé áll, és legelteti az Úr hatalmával, az Úristen fenséges nevével. Akkor nyugodtan (biztonságban) élnek, mert hatalma kiterjed a föld határáig. Ez lesz a békesség! Jézus által Isten emberként lépett be az emberiség történetébe a Betlehemben született gyermek által! Ha Krisztus fog uralkodni a szívedben, akkor lesz a béke a tied! Ha Krisztus által Isten gyermeke lettél, akkor tudsz megbékülni Istennel, embertársaddal és az életeddel!

Átélted-e már az Istennel való megbékélés nyugalmát? Ha nem, mi tart vissza ettől?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!