Hétvége

2014.12.27. 11:35

Staféta Nemes Jánossal

Vasárnapi számunk előző vendége Azsbóth János Nemes János rendőrtisztnek adta át a Stafétát és a következőt kérdezte tőle: Miért tartod fontosnak, hogy a gyermekeid a természet közelében nőjenek fel?

Sebestyén Lilla

– Én magam is vidéken nőttem fel, majd onnan költöztem be egy panellakásba, Fehérvárra. Más szóval, volt alkalmam megismerni mind két „életformát". Tény és való, hogy a megye szívében könnyebbek voltak a mindennapok, nem kellett füvet nyírni, havat lapátolni, de nem is láttuk este a csillagokat és azokat a tipikus madárcsicsergős reggeleket és csöndet sem tapasztalhattuk meg, ami a vidék sajátja. Szerettem volna, ha a gyerekek ebben a környezetben nőnek fel. Azt akartam, hogy ne csak a boltban lássanak csirkét, ne higgyék, hogy létezik lila színű tehén, hanem találkozzanak a természet kincseivel és egy ingergazdagabb világ részesei legyenek. Remélem, ebből majd a profitálni fognak.

Nemes János Kohut Mihály asztalosnak és amatőr festőnek adta át a Stafétát. Kérdése: Melyik két munkája áll a szívéhez a legközelebb?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!