Hétvége

2014.05.30. 10:53

Staféta Horváth Dáviddal

Korábbi vendégünk Horváth Dávid, zenetanár és jazz- előadóművésznek adta át a Stafétát.

Azt kérdezte tőle: Jazz és bor – sokszor találkozunk manapság ezzel a párosítással. Létező dolog ez, vagy csak két marketingszegény kulturális terület egymásra találása? Igaz, jazz előadóművészként számos alkalommal lépek fel olyan rendezvényen, ahol a bor fő– vagy mellékszereplőként megjelenik. Úgy vélem, egy ínycsiklandó fogás, egy jó pohár bor mellé remek társ lehet a halk jazz vagy éppen Bossa–nova ritmus. Bár nem vagyok borfogyasztó. De hiszem, a jó bor készítéséhez, a jó muzsikához elhivatott, elmélyült nagy tapasztalatokkal bíró emberekre van szükség. Igaz ez a befogadóra is. A bor értő kóstolásához, a jazz értő hallgatásához kiművelt érzékekre van szükség. A kimagasló bor, a felejthetetlen jazz–koncert mögött kitartó munka és rendkívüli művészi teljesítmény áll.

Horváth Dávid, Detvay Veronikától, a Palotavárosi Óvoda megbízott tagóvoda vezetőjétől kérdezi: Mit tehet egy óvoda azért, hogy elültesse növendékeiben a kulturális és környezeti értékeink tiszteletének magja.Sebestyén LillaA staféta következő vendége: Detvay Veronika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!