Hétvége

2013.11.30. 15:08

Staféta Grósz Ákossal

Előző vendégünk, Bolla László Grósz Ákos falmászóterem-vezetőtől azt kérdezte, milyen lehetőségeket lát a falmászásban itthon.

Kajdi Erika

– Két ágazatot tudnék megjelölni. Egyrészt a sportolási lehetőséget, ami egyre népszerűbb, illetve másik területként a rehabilitációt. Ez hazánkban nem annyira előrehaladott, külföldön sokkal általánosabb, főleg Németországban. Autizmussal élőknek, gerincproblémákkal küzdőknek, stroke-os betegeknek különösen ajánlható ilyen célokra a mászás. Jelenleg az az egyesület célkitűzése, hogy kutatások, fejlesztések elindításával módszereket dolgozzunk ki erre a területre is. Ezenkívül a kisgyerekek számára is nagyon hasznos lehet a mászás. Volt olyan növendékünk, aki nagyon csúnyán írt, de a mászással sikerült a finom mozgásokat pontosabban végeznie, illetve a jobb és bal agyfélteke összehangolásában is előnyére volt.

Grósz Ákos a stafétát Bartha András csontkovácsnak adja át, s azt kérdezi tőle: tapasztalatai szerint melyek a legnagyobb problémák az egészségünk területén, és mivel lehet ezeken a bajokon segíteni.  

A staféta következő vendége: Bartha András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!