Hétvége

2011.08.16. 15:17

Pannon dalok, jazz

Tokaj, Sárospatak, Sátoraljaújhely - Augusztus 20-ig tart a Zempléni Fesztivál. Különleges vonzereje, máshoz nem hasonlítható jellegzetessége a műfaji és területi sokszínűség.

Szabó Zoltán

Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein rangos komolyzenei koncertek, színházi, táncos és jazz estek, kiállítások várják a közönséget. A programok közül három zenei estet emelünk ki. Augusztus 18-án, 20 órakor a tokaji kulturális és konferencia központban pannon dalok várják a közönséget. A fellépők Rost Andrea énekművész, Szokolay Dongó Balázs (népi fúvós hangszerek), Bolya Mátyás (népi pengetős hangszerek), Lukács Miklós (cimbalom), Glaser Péter  (nagybőgő). Szerencsen, a katolikus templomban augusztus 19-én, 19 órakor Bach-estet rendeznek a Purcell kórussal, az Orfeo kamarazenekarral, vezényel Vashegyi Gábor. A záróhangversenyt augusztus 20-án, 20 órakor Sárospatakon, a református templomban hallhatja a közönség. Közreműködik Baráti Kristóf  hegedűművész és a Liszt Ferenc Kamarazenekar. A művészeti vezető Rolla János. Emellett Tolcsván fellép a Götz Szaxofon Quartet, Sárospatakon a Hodek Dávid Trió, Disznókőn a Botos-Bross Duó, Sátoraljaújhelyen a a Jazz Steps Band.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!