Önkormányzat 2019

2019.10.21. 07:05

Már jogerős a fehérvári választási eredmény

Mivel a vasárnap délután négy órás határidőig nem érkezett jogorvoslati kérelem, a múlt vasárnapi választások listás eredményei is jogerőre emelkedtek, tájékoztatott vasárnap a városháza kommunikációs központja.

Sági Zoltán

Székesfehérváron Cser-Palkovics András újrázhat. A kép a Fidesz eredményváróján a Petőfi Kultúrtanszéken készült Fotó: Simon Erika

Vagyis nincsen akadálya annak, hogy kedden, október 22-én Székesfehérvár polgármestere és a város önkormányzatának képviselői a Választási Bizottságtól átvegyék megbízólevelüket. A közlemény tudatja: Cser-Palkovics András megválasztott polgármester hétfőn és kedden valamennyi megválasztott képviselővel személyes találkozón beszéli meg az önkormányzat előtt álló feladatok városrészi vonatkozásait. A polgármester Székesfehérvár Közgyűlésének alakuló ülését várhatóan október 25-ére hívja össze. A polgármester eskütétele és programbeszéde után a képviselők megválasztják az alpolgármestereket és a tanácsnokokat, továbbá kialakítják a bizottsági struktúrát is. Az úgynevezett „külsős” bizottsági tagok megválasztására illetve az önkormányzati cégeknél szükséges személyi döntésekre várhatóan novemberben kerül sor.

A kép a Fidesz eredményváróján a Petőfi Kultúrtanszéken készült Fotó: Simon Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!