Várta a lakosságot Törő Gábor képviselő

2022.03.11. 11:30

A tét volt a fő téma a fehérvári választási fórumon

Választási fórumra várta körzete lakosságát Fejér megye 2-es számú választókerületének jelöltje és jelenlegi országgyűlési képviselője, Törő Gábor a székesfehérvári Alsóvárosi Közösségi Házban. Az eseményen a képviselő meghívására részt vett Cser-Palkovics András polgármester is, aki több témában megfogalmazta véleményét.

Baráth Eszter

Törő Gábor (középen) meghívását a fórumra Cser-Palkovics András polgármester is elfogadta

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Törő Gábor köszöntötte a termet megtöltő érdeklődőket, és a nőnapra visszautalva is kiemelte, különleges nap volt a csütörtöki, hiszen Magyarország történelmében először választottak női köztársasági elnököt Novák Katalin személyében. A képviselő úgy fogalmazott, a fórum egyik legfontosabb üzenete, hogy Cser-Palkovics András polgármester mellette van. Törő Gábor hangsúlyozta, hogy bár mindenki készül a kampányra, a szomszédunkban dúló háború mindent felülír. Ugyanakkor ugyanúgy, továbbra is dolgoznak a parlamentben és a településeken is.

 

– A legfontosabb, hogy ne jöjjön vissza a múlt. Úgy gondolom, hogy Gyurcsány Ferenc tevékenységét mindenki megismerte az ő időszakában. Bízom benne, hogy azok az emberek, akik őt képviselik, nem tudnak visszatérni, és ezért mindent el fogunk követni – fogalmazott a politikus. Mint mondta, rendkívül büszke arra, hogy az általa képviselt települések az elmúlt négy évben is számos területen fejlődtek.

 

Cser-Palkovics András emlékeztette a résztvevőket, hogy ritkán szokott országos politikai kérdésekben megszólalni, de egy választási kampány és maga a választás, valamint az abból fakadó jövőkép mindenképpen érinti a várost is. Mint mondta, ez az oka annak, hogy elfogadta Törő Gábor meghívását.

 

A jelenlévők olyan képes előadást tekinthettek meg, amely bizonyos kérdésekben és területeken az ellenzék és a kormány álláspontját állította egymással szembe. Az előadás során előkerült többek között a jelenleg zajló háború, a világjárvány, az egészségügy, a bevándorlás, a családok támogatása, valamint a vidékpolitika is.

 

A politikusok egyetértettek abban, hogy az idei választás tétje messzebbre mutat a pártpolitikánál: mint mondták, ezúttal a magyarság léte és békéje a tét. Cser-Palkovics András hangsúlyozta, nem mindegy, hogy ki képvisel egy adott közösséget, és az sem mindegy, hogy a képviselőkkel hogyan tudnak együtt dolgozni a polgármesterek. Ezért, mint mondta, mindenkit arra kér, hogy éljenek jogukkal és menjenek el szavazni, a résztvevőkhöz pedig azzal a kéréssel fordult, hogy a választásig mindenképpen beszélgessenek ismerőseikkel a politikáról és az elmúlt tíz évben megvalósított változásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!