Erste Liga

2017.10.20. 21:39

A Titánok kezében volt a győzelem a hosszabbításban

Az Erste Liga 9. fordulójában a Fehérvári Titánok a Ferencvárost fogadták. Akik gólesőre számítottak ezen az estén, alaposan tévedtek.

Káldor András

A kék mezes Fehérvári Titánok kapujában Kornakker Dániel többször meleg perceket élt át

Fotó: KI

- Már vártuk a mérkőzést, a versenyidőszakban heti egy meccs kevés, a csapat már sokkal jobban ki van éhezve a mérkőzésekre annál, hogy nap, mint nap csak edzzen. Most nyolc meccset játszunk húsz nap alatt, fizikálisan jól felkészült a társaság, jól fogja bírni a sorozat terhelést – mondta Kóger István vezetőedző a találkozó előtt.

Lendületesen indítottak a Titánok, Iiro Vemhanen elemi erejű lökete kis híján bevitte a kapuba Peter Sevelát. Majd az 5. percben hosszas videózásba kezdtek a játékvezetők, Jereme Tendler lövése után kipattant a korong a mezőnybe, a zöld-fehérek gólt jeleztek, de – mint kiderült -, rosszul látták. A harmad végén, szinte a dudaszó elhangzásakor kisebbfajta bunyó kerekedett Könczei Áron fellökte minden előzmény nélkül Kelin Ainsworth-öt, majd Szita Donát is bekapcsolódott, a szünetben, pedig nem győzte a helyi műsorközlő a kiállítások számát sorolni...

A kék mezes Fehérvári Titánok kapujában Kornakker Dániel többször meleg perceket élt át
Fotós: KI

Aktívabb lett a Ferencváros a középső harmad elején, de miután Németh Attila elügyetlenkedett, és belelőtt Kornakker Dánielbe egy százszázalékos helyzetet a következő akciót góllal fejezték be a Titánok. A 27. percben Derek Schoenmakers nagy lövése kijött Seveláról, és a kipattanót Szita kíméletlenül értékesítette, 1-0. Továbbra sem bírtak magukkal a ferencvárosiak, Könczei a lekorcsolyázni akaró Kornakkernek ment neki, Láday Tamás azonban megvédte kapusát, alaposan ellátta a bekk baját. Más lapra tartozik, hogy utána számára befejeződött a meccs, mehetett zuhanyozni. Ezen felül még plusz öt percet kellett kihúznia a fehérvári gárdának emberhátrányban, de az ifjak dicséretesen teljesítették a feladatot. Majd szinte a semmiből, a 36. percben, ráadásul emberhátrányból egyenlített a Fradi, a tavaly még a Titánokat erősítő Preston Shupe vette be közelről Kornakker ketrecét, 1-1. A záró húsz perc majdnem hazai góllal kezdődött, ám sem Ainsworth, sem Joseph Antilla nem tudta a pillanatokra üresen maradt kaput bevenni, utóbbi pedig fölé emelt. Láthatóan mindkét csapat magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, ez kifejezetten jót tett a meccsnek. Az 54. percben aztán Kornakker bizonyította jó formáját, Tendler erős lövését már többen bent látták, ám a hálóőr kitornászta. Ezután jöhetett a hosszabbítás, amely utolsó másodperceiben Ainswort, és Schoenmakers is betalálhatott volna, de így a döntés a szétlövésre maradt. A találkozót végül az ötödik sorozat, és Virág Tamás pontosan helyezett lövése döntötte el a Fradi javára, 1-2.

Fehérvári Titánok-Ferencváros 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1-szétl.)

Székesfehérvár, 420 néző. Vezette: Nagy, Kókai, Árkovics, Váczi

Titánok: .KORNAKKER – VEHMANEN, Imre (1)- Reiter, Szabó B. – Láday, Szaller – Takács B., Madácsi; Schoenmakers (1), SZITA 1, Ainsworth – Antilla, Hamvai, Mazzag – Vizi, Péter A., Kiss P. – Kocsis F., Kiss Zs., Balogh B.

Vezetőedző: Kóger István

Ferencváros: SEVELA – Hietamäki, Lengyel – JABORNÍK (1), Korbuly – Jászai, Owen – Lakatos, Farkas L.; Dubek, TENDLER (1), Fliszár – Könczei, Virág T. 1, Németh A. – Rafaj, SHUPE 1, Szappanos – Bödök, Inglis, Tóth Renátó. Vezetőedző: Greg Lindqvist

Kiállítások: 37 illetve 28 perc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában