Elszalasztott lehetőség

2017.12.15. 21:24

Buta vereséget szenvedtek a Titánok

Az Erste Liga 26. játéknapján az ASC Corona Brasov csapatát fogadták a Fehérvári Titánok.

Káldor András

A fehérvári Antal Arnold István (kék), a brassóiak csapatkapitánya, Mihály Árpád őrizetében

Fotó: Fehér Gábor

- Nagyon nehéz a Brassó játékát kielemezni, mert a játékosállományuk többre predesztinálja őket, mint ahol pillanatnyilag állnak. Bizonyára ellenünk szeretnének kizökkenni a negatív hullámból, és biztos vagyok benne, hogy ők is reménykednek a jó eredményben – mondta a találkozó előtt Kóger István, a fehérváriak vezetőedzője.

Ahogy már utaltunk rá korábban, a fehérváriak számára hatpontosnak volt nevezhető a találkozó, mivel egy meccsel kevesebbet játszottak, mint riválisuk, így három pontot szerezve kis híján eltűnhetett volna győzelmükkel a különbség a két csapat között a tabellán, és belátható közelségbe kerülhetett volna számukra a 7. hely. Erre annál is nagyobb esélyük volt, mivel a sokáig idegenbeli sikereket elérő Brassónak idén nagyon nem megy idegenben, a megszerezhető pontok mindössze húsz százalékát gyűjtötték be eddigi tíz meccsükön.

Ennek cáfolataként jóformán alig dobta be a korongot Kókai Márk játékvezető, megszerezte a vezetést a vendég együttes. Előbb Szabó Pál Krisztián jutott a kiállítás sorsára, majd bő egy perc múlva egy végletekig kijátszott figura után az egykori Volán-kedvenc, Mihály Árpád vette be Jere Ölander passzából Kornakker Dániel ketrecét. 0-1. Szerencsére nem kellett sokáig várnunk a hazai egyenlítésre, a 7. percben kettős emberelőnyben voltak a Titánok, és ezt használta ki Iiro Vehmanen, aki Kelin Ainsworth lövése után vágta be kíméletlenül a kipattanó pakkot. 1-1. Ezt követően a harmadban még Szabó Dániel járt legközelebb ahhoz, hogy bevegye Patrik Polc kapuját, de két lépésről a hálóőrbe lőtt.

A középső harmadot jobban kezdték a fehérváriak, és a 23. percben ismét előnyből átvették a vezetés. Már csak pillanatok voltak hátra Filip Richard büntetéséből, amikor körbejáratták a kékek a korongot, végül pedig Ainsworth lőtt nagy erővel, védhetetlenül a kapu közepébe. 2-1. Aztán a játékrész közepén a brassóiak is előnyhöz jutottak Péter Balázs buta szabálytalansága után, és Mihály Árpád akár duplázhatott volna, de a kapu torkában Kornakker állta lövése útját.


A fehérvári Antal Arnold István (kék), a brassóiak csapatkapitánya, Mihály Árpád őrizetében
Fotós: Fehér Gábor

A 33. percben viszont már összejött az egalizálása Corona csapatának, ráadásul hátrányból. Nagyon egyedül hagyták Kenneth Braden Wallst, a kanadai, miután körbekorcsolyázta a kaput, hat méterről a jobb felső sarokba lőtt. 2-2.

Mindkét csapat nagy elánnal indította a záró húsz percet, zsinórban forogtak veszélyben a kapuk. A Titánoknak sem volt más választásuk, főleg annak fényében, hogy az első két harmadban sokkal kevesebb alkalommal tették próbára Polc kapust, mint ellenfelük, a kapura lövések számát tekintve tetemes előnnyel, 29-17-re vezettek a vendégek. A 46. percben Ainsworth lopott el egy korongot a felezővonalnál, bekorcsolyázott a brassói kapu elé, majd a menetrendszerűen érkező Derek Schoenmakers elé tálalt, aki kapásból lőtt a keresztvas alá. 3-2. Majd változatosságképpen Mihály Árpád második találatát is előnyből szerezte az 54. percben, hasonlóan a Titánok második góljához: 1 másodperccel Imre Patrik büntetésének letelte előtt vette be a kaput. 3-3. Érdekes módon dőlt el a meccs, a 60. percben előnyben volt a Fehérvár, de annak a végén a pálya közepén elvesztett egy korongot Vehmanen, ezzel meglódult Roberto Gliga, és belőtte a tehetetlen Kornakker mellett. 3-4.

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvári Titánok-ASC Corona 2010 Brasov 3-4 (1-1, 1-1, 1-2)

Székesfehérvár, 284 néző. V: Kókai, Gangel, Soltész, Berger

Titánok: Kornakker – IMRE, VEHMANEN 1 (1) – Antal, Reiter – Szabó D., Szaller – Láday (1), Madácsi; AINSWORTH 1 (2), Schoenmakers 1, Szabó K. – Antilla, Kiss P., Kiss Zs. – Hamvai, Mazzag, Vizi – Erdei, Péter B., Varga B. Vezetőedző: Kóger István

Brasov: .POLC – Filip, Sirokovs – Nagy I., ÖLANDER (1) – Bors H., Jemeljanenko – Bíró M., Bíró O.; Knjazev, Walls 1, Wilgosh – Bíró G., GLIGA 1 (1), MIHÁLY Á. 2 – Molnár Zsombor, Tranca, Zabludovszkij (1) – Mihály E., Péter Zs., Zsók. Vezetőedző: Martin Lacroix

Kiállítás: 8 illetve 14 perc Kapura lövés: 30-40

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában