Foci

2017.12.16. 09:30

A videotonos Varga József is feledné a végét

Hiába fogadkozott edző és játékos, hogy idén bajnokságot akar nyerni a Videoton FC, az őszi idény utolsó hetei csalódottsággal töltöttek el szurkolót, trénert, klubvezetőt és labdarúgót egyaránt.

Ferencz Balázs

Varga József (j) tavasszal már gólt is szeretne lőni

Fotó: Kricskovics Antal

- Csúnyára sikeredett az idény vége, az utolsó másfél-két hét, pedig a nyáron jól indult minden – vélekedett a Videoton FC középpályása, Varga József. A Videoton FC gondjai az ősz végén jelentkeztek igazán, előbb kiesett a csapat a Magyar Kupából a másodosztályú Vác FC-vel szemben, majd két vereséggel zárta a bajnokságot. Előbb a Ferencvárostól, az utolsó fordulóban pedig a Haladástól kapott ki Marko Nikolics alakulata, s visszacsúszott a tabella második helyére. - Csúnyára sikeredett az idény vége, az utolsó másfél-két hét, pedig a nyáron jól indult minden – vélekedett a Videoton FC középpályása, Varga József. A Videoton FC gondjai az ősz végén jelentkeztek igazán, előbb kiesett a csapat a Magyar Kupából a másodosztályú Vác FC-vel szemben, majd két vereséggel zárta a bajnokságot. Előbb a Ferencvárostól, az utolsó fordulóban pedig a Haladástól kapott ki Marko Nikolics alakulata, s visszacsúszott a tabella második helyére.

- Sokáig meneteltünk az Európa Ligában és sikeresen vettük az akadályokat a bajnokságban is. Megvolt az esélyünk arra is, hogy az EL-csoportkörbe kerüljünk, de a cél előtt elbuktunk. Az fájó pont volt a csapat életében, de az erőnket mutatja, hogy ezután is tudtuk tartani a lépést az NB I-ben és egészen az utolsó idei fordulóig vezettünk. Összességében szerintem kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtottunk, de az utolsó három mérkőzés természetesen alapjában változtat a megítélésen. Nehezen tudok ezzel elszámolni és borzasztó nehéz lesz túllépni rajta. Ezek után mindent meg kell tennünk tavasszal, hogy a végén mi örülhessünk – mondta a válogatottba idén újra meghívót kapó Varga József, aki szerint az év nagy pillanata lett volna, ha bejutnak az EL csoportkörébe.

Varga József (j) tavasszal már gólt is szeretne lőni
Fotós: Kricskovics Antal

- Azért így is akadtak jó meccseink. Nem is akarok egyet kiemelni, mert több magabiztos győzelmünk is volt, amelyek bizakodásra adtak okot. Az utolsó három összecsapásra mondhatjuk, hogy saját magunkat vertük meg.Varga József azonban elégedetten nyilatkozott egyéni szakmai fejlődéséről, arról, hogy sikerült elnyernie az új edzői stáb bizalmát.- Azt gondolom, hellyel-közzel sikerült is meghálálnom a bizalmat. Az mindenesetre pozitívum, hogy hétről hétre játéklehetőséghez jutottam, sikerült alkalmazkodnom a játékszerkezet-váltáshoz is. Mindig lehet jobban és jobban játszani, fejlődni. Én is ezen vagyok, tavasszal igyekszem majd még többet hozzátenni. Gólokat is szeretnék már szerezni! – mondta.

A Videoton FC játékosai január 10-én orvosi és fizikai felméréssel kezdik a téli felkészülést. A csapat két alkalommal is spanyolországi edzőtáborozáson vesz részt, a felkészülési mérkőzések programja még nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában