Pásztor Bence pedig ezüstérmet nyert

2018.06.23. 19:47

Siskó Zsófia megvédte bajnoki címét

Egy arany- és egy ezüstérmet szereztek az ARAK atlétái a 123. Atlétikai Magyar Bajnokság második versenynapján.

Ferencz Balázs

A 123. Atlétikai Magyar Bajnokság második napjának programja négy selejtezővel szűkült, hiszen a nevezések száma nem indokolta a kvalifikációt, többek között a férfi távolugrásban is rögtön döntőztek a versenyzők. Az FTC atlétája, Virovecz István elsőszámú esélyesként két rontott kísérlet után már biztonságit ugrott, s nem is tudta megszorongatni az egyéni csúccsal bajnoki címet szerző, 7,80 méterre repülő Szabó Lászlót (FTC).

Fotó:Pesti Tamás/ Fejér Megyei Hírlap

A délutánra előbukkanó napsütésben ragadtak rudat a magaslati levegőt kedvelő hölgyek, s ebben a mezőnyben az arakos Siskó Zsófia aranyesélyekkel szállt harcba. Sokáig nem lépett versenybe, csak a 3,80 méteres magasságon ugrott először. A 4 métert elsőre, a 410 centimétert másodjára ugrotta meg, aztán már bajnokként próbálkozott 4,25 méteren is, de nem járt sikerrel, vigaszként maradt az aranyérem.

Fotó:Pesti Tamás/ Fejér Megyei Hírlap

Miután az egyik legeredményesebb magyar atléta, Baji Balázs utcahosszal nyerte a 110 gát előfutamát, a női 400 méteres síkfutás döntője álmoskás tempót, s a budafoki Molnár Janka győzelmét hozta. A férfiaknál a táv végére teljesen elfogyó Boda Boldizsár (Haladás) nyert. A hölgyek kalapácsvető döntőjében újra fehérvári versenyzőnek tapsolhatott a gyarapodó publikum, a még ifjúsági korú Brandl Lilla a hatodik helyen zárt. A bajnoki címet Gyurátz Réka (Dobó SE) szerezte meg. A női 100 méteres gátfutás döntője izgalmas versenyt hozott. A debreceni Kozák Luca nagy versenyben, remek idővel, U23-as országos csúccsal (12,86 mp) utasította maga mögé klubtársát, Kerekes Grétát. A 110 gát férfi döntőjét Baji Balázs magabiztosan, jó idővel, idei legjobbjával nyerte meg, a 13,39-es idő számára tűréshatáron belül volt, hiszen előzetesen „harmincas” századokban reménykedett.

Fotó:Pesti Tamás/ Fejér Megyei Hírlap

A nők 400 méteres gátfutásában Zsiga Mónika és Mátó Sára is magabiztosan jutott a döntőbe. 800 méteren Budai Boglárka jutott a fináléba.

A női gerelyhajítást Moravcsik Angéla (MTK) nyerte, súlylökésben pedig a szám favoritja, Márton Anita (Békéscsabai AC) 17,76 méterrel lett magyar bajnok. Hármasugrásban Hoffer Krisztina (TSC, 13,48) nyert, míg a férfiak magasugrásában Bakosi Péter (NYSC, 218 cm) megvédte címét.

A férfiak kalapácsvetésében elmaradt a meglepetés, az ARAK atlétája, Pásztor Bence nem tudta túldobni az esélyes Halász Bencét. A Dobó SE versenyzője 78,22 méterrel nyert bajnoki címet, Pásztor 72,79 méterrel hozott ezüstöt a rendező klubnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában