Puskás Akadémia

2018.05.19. 08:30

Már a döntőre is készülnek Felcsúton

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 31. fordulójában a Puskás Akadémia FC vendége a Mezőkövesd Zsóry FC csapata lesz szombaton 17 órakor a Pancho Arénában.

Káldor András

Márkvárt Dávid (kék) győztes gólt lőtt legutóbb Újpesten

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A két csapat egyáltalán nem dicsekedhet azzal, hogy idén gólokban gazdag mérkőzéseket játszottak volna, hiszen mindössze egyszer rezdültek meg a hálók a száznyolcvan perc alatt. Még tavaly szeptemberben a Pancho Arénában született a szezon egyetlen találata Ulysse Diallo révén, és ezzel a góllal tudott nyerni Pintér Attila egykori csapata ellen. Majd a tavaszi nyitányon Mezőkövesden már egyáltalán nem nyíltak ki a gólcsapok. Kétségtelen azonban, hogy a PAFC van sokkal kedvezőbb helyzetben a bajnokság zárása előtt három fordulóval, ők a hetedik helyen várják a folytatást, míg ellenfelük két helyezéssel mögöttük áll, de ez éppen elég ahhoz, hogy ne várják kellő nyugalommal a felcsúti összecsapást. Számukra minden mérkőzés élet-halál harc, és még mindig a kiesés szelén táncolnak.

Márkvárt Dávid (kék) győztes gólt lőtt legutóbb Újpesten
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Más kérdés, hogy mióta Kuttor Attila átvette a gárdát, sokkal jobban muzsikálnak, de ma délután az utóbbi hónapokban egyre jobban összeérő Puskás Akadémiával szemben rettentően nehéz dolguk lesz. Kérdés azonban, hogy megelégszenek-e az egy ponttal, és „betolják a buszt” a kapujuk elé. Mindkét együttes jó hangulatban várhatja az összecsapást, a PAFC a múlt héten kedden bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, múlt szombaton pedig finálébeli ellenfelüket, az Újpestet győzték le 1–0-ra a bajnokságban, így már inkább felfelé tekintgetnek. A Mezőkövesd az elmúlt két fordulóban két kiesési rangadót is megnyert, egyaránt 1–0-ra verte a DVTK-t, illetve a Balmazújvárost, s ezzel négypontos előnyre tett szert a vonal alatt lévő riválisokkal szemben.

– Azért fejben már mindenki a szerdai kupadöntőre gondol. Bő a keretünk, kellett a csapatnak ez a fél év, hogy összekovácsolódjon, úgyhogy felszabadultan készülünk mindkét feladatra – fogalmazott Poór Patrik, a PAFC kőkemény hátvédje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában