Tiszta szívből nyerni

2018.05.23. 09:39

Történelmük első kupagyőzelmére készülnek a felcsútiak

Szerdán 20 órától a Puskás Akadémia először, az Újpest pedig tizedik alkalommal hódíthatja el a Magyar Kupát a Groupama Arénában megrendezésre kerülő fináléban.

Nagy Péter

Nagy lesz a tülekedés a serleg megkaparintásáért az esti összecsapáson

Forrás: PFLA

Pikáns találkozónak ígérkezik a mai, hiszen a fővárosi klub egyik mumusával, a Puskás Akadémiával csap össze a Ferencváros stadionjában. A nemzetközi porond ajtaján nemcsak bekopogtatni, hanem be is lépni szándékozó Fejér megyei együttes az idei bajnokságban oda-vissza verte a lila-fehéreket. Legutóbb néhány hete, Márkvárt Dávid góljának köszönhetően vitte el mindhárom pontot a IV. kerületből Pintér Attila alakulata. A felcsúti mester amúgy kiváló mérleggel rendelkezik, már ami a Magyar Kupa-döntőket illeti, hisz’ a Fradi, valamint a Sopron szakvezetőjeként is sikerült elhódítania a trófeát.

– Nem Pintér Attila a lényeg, hanem mindig az adott csapat. Mindkét együttesnél olyan játékosokkal voltam körülvéve, akik azért dolgoztak, hogy minél nagyobb dicsőséget szerezzenek a klubnak. Nagyon büszke vagyok azokra a labdarúgókra, akikkel bejutottam a kupadöntőbe, sokat tettek a klubért és értem is, örök hálával tartozom nekik – közölte az elmúlt MK-sikerekre utalva a PAFC trénere. – A csapat nagyon sokat tett azért, hogy kupadöntőt játsszon, hiszen túl vagyunk a Kisvárdán, amely búcsúztatta a Ferencvárost, valamint a ZTE-n, a Diósgyőrön és a Debrecenen is. Teljesen megérdemelten vagyunk a fináléban. A klubban minden feltételt biztosítottak ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A kupameccs más, mint a bajnoki, nem játszadozni szeretnénk holnap, hanem nyerni, azt akarom, hogy amikor a játékvezető lefújja a mérkőzést, mi emelhessük magasba a kupát. A játékosok motiváltak, hiszen a Puskás Akadémia az első kupagyőzelmét szerezheti meg szerdán, ez az egész klub, s az ott dolgozók életében olyan siker lehetne, amelyre nagyon-nagyon vágyunk.

Nagy lesz a tülekedés a serleg megkaparintásáért az esti összecsapáson
Forrás: PFLA

A hangulattal kapcsolatban a következőket mondta a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya:

– Bízom benne, hogy lehet majd hallani a felcsúti drukkerek hangját is, s bár nincs olyan múltunk, mint az Újpestnek, akik eljönnek, azok tiszta szívből szurkolnak nekünk, mi pedig tiszta szívből meg akarjuk nekik nyerni a kupát.

Nebojsza Vignjevics, az Újpest vezetőedzője is harmadszor vehet részt a honi labdarúgás legrangosabb fináléjában:

– A kupadöntő az egyik kedvenc mérkőzésem az összes közül, hiszen több szempontból különleges: nincs újrajátszás, nincs újabb esély, kilencven vagy adott esetben százhúsz perc alatt megnyersz vagy elveszítesz mindent. Ezzel pontosan tisztában vannak az Újpest futballistái. A Paks elleni meccs előtt azt mondtam, ha azt a párharcot megnyerjük, akkor miénk lesz a kupa is, s azon leszünk, hogy álljuk a szavunkat. A Puskás ellen mindent megteszünk, hogy megakadályozzuk a felcsúti villanásokat, ezért koncentráltabban lépünk pályára, a legmagasabb szintű felkészültséget látja majd mindenki az Újpesttől a döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában