Endurance Bajnokság

2017.10.19. 16:15

Kismarty-Lechner Gábor két bajnokságot is megnyert idén

A székesfehérvári autóversenyző egy igazán mozgalmas versenyhétvégével zárta a 2017-es, eredményekben gazdag szezont.

Ferencz Balázs

Gábor (99-as autó) sikeres idényt zárt a pályaversenyzők között

Forrás: A versenyző

Az idényzáró, hungaroringi hétvégén volt néhány jelenése a dobogón Kismarty-Lechner Gábornak. A fehérvári autóversenyző azután, hogy a péntek 13-i szabadedzésen durrdefektet kapott és falnak ütközött, másnap futamot nyert az Endurance Bajnokságban egy Zengő Motorsport által felkészített Seat Leonnal. Tóth Csaba pilótatársával így a kategória összetett versenyét is megnyerték, ráadásul az abszolút összesítésben a harmadik helyen zártak.

Kismarty-Lechner Gábor

- Az Endurance egy hosszú távú bajnokság, ahol két pilótának kell helyt állnia. A nehézséget mindig az jelenti, hogy olyan beállításokat kell találni az autóra, ami Tóth Csabának és nekem is megfelel. Mindenkinek eltér a vezetési stílusa. Voltak nehéz pillanatok. A kétórás szlovákiai versenyen szakadt végig az eső. Az Endurance-ban az a legfontosabb, hogy lehetőleg minden versenyt be tudjon fejezni a csapat, s a bajnoki címünket annak köszönhettük, hogy majdnem minden versenyt nyerni tudtunk, kétszer a másodikak lettünk – értékelt Kismarty.

A Hankook Racer Cup-os Suzuki Swifttel sem indult fényesen a hétvége, a pénteki edzés során kitört a bal első kerék, egy visszatérő probléma, a keréktőcsavarok törése miatt. A versenyen azonban remek futamokat produkált a fehérvári pilóta, akinek csak matematikai esélye volt a dobogóra lépni, miután a slovakiaringi versenyen felborult, s pont nélkül zárt.

Gábor (99-as autó) sikeres idényt zárt a pályaversenyzők között
Forrás: A versenyző

- Mogyoródon ennek ellenére sikerült a háromból egy futamot megnyernem, egyszer harmadik, egyszer pedig negyedik lettem. A futamgyőzelemnek nagyon örültem, s ezzel az összetett negyedik helyén maradtam. A Hankook Racer Cup egész évben kiélezett versenysorozat volt, jól mutatja, hogy hungaroringi első, 30 perces futamon az első négy autó gyakorlatilag 1 másodpercen belül ért célba. Kemény meccs volt és nagyon fair. Kiegyensúlyozottan teljesítettünk, de a szlovákiai „tetőnátfordulással” vesztett pontok hiányoztak a végelszámolásnál – mondta a versenyző. Sűrű volt Kismarty-Lechner Gábor hétvégéje, hiszen levezetésként egy másik Suzukival rajthoz állt az F-2000-es kategóriában is. Itt minden időmérőt és futamot kiegyensúlyozott versenyzéssel nyert meg, így bezsebelte a bajnoki címet is.

A székesfehérvári autóversenyző 2018-ban is mindenképp autóba ülne, az Endurance bajnokságban biztosan elindul, s ha a Hankook Racer Cup-on is tekergeti a kormányt, akkor ott is a bajnoki címért száll harcba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában