Európa Kupa

2017.10.19. 21:00

Jobb volt a Herzliya – A fehérvári tréner szerint a védekezésen múlt

Megkezdte szereplését az Európa Kupa csoportkörében az Alba Fehérvár. A kosarasok kikaptak itthon.

Horog László

Kovács a labdával

Fotó: Fehér Gábor

Az izraeli bajnokság 4. helyén tanyázó Bnei Rav-Bariach Herzliya látogatott Fehérvárra. Félidőben 42-39-re vezettek a vendégek, akik a záró periódusban állva hagyták a házigazdákat, magabiztos, 93-74-es győzelmet arattak a Gáz utcai csarnokban.

Kovács a labdával
Fotós: Fehér Gábor

- A Herzliya megérdemelten nyert, jobban játszott nálunk. A negyedik negyedben különösen, akkor folyamatosan rossz döntéseket hoztunk – közölte Dzunic Branislav, az Alba Fehérvár vezetőedzője. – A találkozón végig gondunk volt a védekezéssel, ez vezetett a közel húszpontos vereséghez. Az egész mérkőzésen kerestük a ritmust, harcoltunk, de egy kis szakasztól eltekintve nem játszottunk jól. Támadásban nem járattuk elég körültekintően a labdát, ezúttal elég bután játszottunk. Ezzel együtt is nyílttá tudtuk tenni a mérkőzést egészen az utolsó percekig. A végjátékban különösen sokat hibáztunk, egyéni teljesítményekben, szervezettségben, lepattanózásban is jobbak voltak az izraeliek. Ők a kritikus pillanatokban jó döntéseket hoztak, mi pedig sajnos nem.

- A dobószázalékunk nem volt megfelelő és nem védekeztünk jól – mondta a fehérváriak válogatott centere, a 14 pontig jutó Keller Ákos.

A Fehérvár szombaton, 18 órakor Pécsen vív bajnokit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában