A Sárosd a Mór skalpját gyűjtené be

2018.03.22. 19:06

Az Ikarus-Maroshegyre feni a fogát a Sárbogárd

A 16. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

A piros mezes Martonvásár ősszel fölényben játszott

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

2018. 03. 24. 15.00

Sárosd (7.)–Mór (4.)

ősszel 3–3

Dvéri Zsolt, a Sárosd vezetőedzője: – Ahhoz képest, hogy a felkészülésünk nem sikerült jól, nem kezdtük rosszul a tavaszi idényt. Az első játéknapon az Ikarustól is úgy kaptunk ki, hogy a döntetlen talán reálisabb lett volna. Ercsiben olyan játékkal rukkoltunk elő, amely egy kicsit engem is meglepett, és teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. A csapatunkra az jellemző, hogy a „topcsapatok” ellen mindig jobb játékot nyújt, és még motiváltabb. Most érkezik a Mór, mely ugyancsak a jó csapatok közé tartozik ezen a szinten. Tavaly is nagyon jó meccset játszottunk velük, és csak a végén tudtak egyenlíteni. Bízom abban, hogy ezúttal is ahhoz hasonló játékkal jelentkezünk. Hazai pályán bárki ellen veszélyesek vagyunk, ezért is remélem, hogy begyűjtjük a három pontot. Vannak sérültjeink, de lesz visszatérőnk is.

Sárbogárd (8.)–Ikarus-Maroshegy (1.)

ősszel 0–3

Viktor Ferenc, a Sárbogárd vezetőedzője: – Sajnálom, hogy elmaradt a hétvégi mérkőzésünk, mivel január óta szerda-szombat ritmusban játsszuk a meccseket, és ezt már megszokta a csapat. Ebből aztán lehet, hogy jól fogunk kijönni, mivel a gárda ki van éhezve a focira, jobban fog harapni szombaton. Amennyiben szintet akarunk ugrani – márpedig akarunk – akkor az élcsapatokat hazai pályán el kell kapnunk. A keretben mindenki hadra fogható. Mentálisan és fizikálisan is egyben van a társaság. Az Ikaruson látszik, hogy egységes, jó szakmai munka folyik a csapatnál, ismerem Gelencsér Tibort, a játékosom volt régen, és az eredményeik, valamint a helyezésük is ezt bizonyítja. Mi azonban szombaton, hazai pályán, saját közönségünk előtt győzelemre fogunk játszani, és szeretnénk bebizonyítani, hogy végre kilépünk a saját árnyékunkból.

Bicske (2.)–Enying (13.)

ősszel 5–2

Móri Tamás, a Bicske vezetőedzője: – Az előző hétvége sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Saját magunknak tettük nehézzé, meglátásom szerint kellő előny birtokában nyerhető volt a meccs, mivel négy ziccert kihagytunk, és ez nagyban befolyásolta a végeredményt. A második félidőben ugyan megszereztük a vezetést, ám utána azt hittük, hogy zsebben van a három pont, de a Gárdony nagyon jól játszott, fordított, és a végén még nekünk volt szerencsénk, hogy ki tudtunk egyenlíteni. Az Enying ellen mindenképpen győzelemre számítok, a két csapat ősszel játszott eredményével most is kiegyeznék. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy a múlt héten tapasztalt hibákat kijavítsuk. Szilágyi László ugyan kezdő volt a múlt héten, de az előző sérülésére ismét rásérült, így legalább két-három hétre elveszítettük őt. Ellenben Sötét Dávid már játszott, igazolta, hogy a sérülése már a múlté, Németh Erikre viszont továbbra sem számíthatok.

2018. 03. 25. 16.00

Polgárdi (9.)–Martonvásár (5.) – ősszel 2–10

Kurja Csaba, a Polgárdi szakosztályvezetője: – Az előző fordulóban Móron nem álltunk hadilábon a szerencsével, jobb volt az ellenfelünk, de mondtam is a csapatnak a mérkőzés után, hogy ez lehet a jövőben a mérce! Nagyon jól védett a kapusunk, a védelem is összeszedetten játszott. Amennyiben ezt a teljesítményt, összpontosítást és küzdést mutatjuk a további mérkőzéseken, akkor akár a hatodik, hetedik helyre is felkerülhetünk. A Martonvásárral van elszámolnivalónk, hiszen ősszel kiütéses vereséget szenvedtünk tőlük. A saját pályánkon nem mertük megrendezni a találkozót, ezért az Ikarusnál leszünk albérletben, de ettől függetlenül győzelmet várok, mindenképpen vissza szeretnénk vágni.

Baracs (14.)–Ercsi Kinizsi (6.) – ősszel 0–6

Gyalus Zoltán, a Baracs vezetőedzője: – Csalódottak vagyunk, mert az első fordulóban a közvetlen riválisunk ellen (Lajoskomárom – a szerk.) mindenképpen meg kellett volna szerezni a három pontot, ebből semmi nem lett. Az elmúlt fordulóban az Ikarus ellen már egy kicsit jobban játszottunk, de túl sok esélyünk nem volt ezen a találkozón. Mindenképpen szeretnénk megszerezni az első idei győzelmünket. Tudjuk, hogy eléggé ingadozó az Ercsi formája, és talán sikerül nekünk is őket lelkes játékkal meglepni és legyőzni.

A piros mezes Martonvásár ősszel fölényben játszott
Fotós: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Tordas (12.)–Lajoskomárom (11.) – ősszel 1–3

Korolovszky Gábor, a Tordas vezetőedzője: – A két csapat őszi mérkőzésén olyan kilencven perc után kaptunk ki, amelyen jobban játszottunk, hatalmas ziccereink voltak, de ezeket nem rúgtuk be, míg ellenfelünk lőtt három gólt, és ezzel eldöntötte az összecsapást. Tavasszal úgy megyünk ki a pályára minden meccsen, hogy ezeket szeretnénk megnyerni, az őszi eredményektől függetlenül. A csapat nagyon ki van éhezve a játékra, nem vagyok a pihenés híve, jobb lett volna, ha az előző fordulóban tudtunk volna játszani és formába lendülni, de ettől függetlenül feltétlenül nyerni akarunk vasárnap!

Mezőfalva (10.)–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (3.) – ősszel 1–2

Masinka László, a Mezőfalva vezetőedzője: – Elég nehéz a sorsolásunk a tavaszi idény első felében, de azért megpróbáljuk túltenni magunkat a Martonvásártól elszenvedett vereségen, előre tekintünk. Láttam biztató jeleket a csapattól már ezen a mérkőzésen is, és a pozitív benyomásokból építkezve készülünk a Gárdony ellen. Tisztában vagyunk azzal, hogy vasárnapi ellenfelünk nagyon jó csapat, milyen céljaik vannak, de ennek ellenére meg akarjuk nehezíteni a dolgukat. Van ugyan sérültünk, de remélem, hogy a mérkőzésre felépül, a csapat létszámát tekintve megvagyunk, úgyhogy ezzel nem lehet probléma. A pályánkon a hó ugyan elolvadt, de nem biztos, hogy jót tesz az, hogy éjszaka megfagy a talaj, majd napközben kienged, így eléggé mély. Bizakodunk, hogy nem lesz eső, és a hétvégére szikkadni és javulni fog a pálya minősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában