Minifutball

2018.08.15. 21:31

Egygólos vereség a szerbektől

Két győzelem után a szerbek ellen folytatta szereplését a minifutball-válogatott az Európa-bajnokságon, Ukrajnában. A déli szomszéd 1-0-ra nyert.

Horog László

Horváth Zsolt figyeli, ahogy Soltész (20) küzd a labdáért

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Egy nehéz és egy könnyed siker után a szerbek vártak a mieinkre a kijevi kontinensviadalon. A vasárnapi nyitónapon az azeriek ellen Béres büntetőjével győztek Nagy Lajos tanítványai, kedden a törökök nem jelentettek nehézséget, a Boszporusztól érkezők hat gólt kaptak kettő ellenében. A második diadal után amolyan csapatépítő tréning gyanánt nem mérkőzés vívása, hanem meccs nézése következett. A hazai és európai szövetség első embere, Tibor Dávid szervezésében a teljes stáb megtekintette a kedd esti Dinamo Kijev – Slavia Praha, harmadik körös BL-selejtezőt az Olimpiai Stadionban. A 2012-es, ukrán-lengyel, közös rendezésű Eb-n, valamint idei BL-döntőn az aranycsatának helyet biztosító, szépen felújított, hetvenezres létesítményben ezúttal negyvenezren foglaltak helyet és érthetően nagyon örültek a hazaiak 2-0-s sikerének és továbbjutásának.

Szerdán délelőtt, a késői reggeli után könnyű séta szerepelt a programban, majd csendes pihenő és taktikai értekezlet. Az esti mérkőzésre együtt utazott a két együttes a Dnyeper folyó partján kialakított szabadidőközpontba. Labdarúgóink két sikerrel a hátuk mögött várták a derbit, a déli szomszéd egy diadalt és egy döntetlent számlált. A mieink által 6-2-re elpáholt törököket 5-1-re verő szerbek a második játéknapon 1-1-es döntetlent értek el a tavaly szeptemberi, tunéziai vb-n világbajnoki címet szerző csehekkel. Ez még akkor is komoly bravúrnak számít, ha a világelső állítólag meggyengült az utóbbi hónapokban.

Horváth Zsolt figyeli, ahogy Soltész (20) küzd a labdáért
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A szerbek kezdték jobban a találkozót, Stokics lőtt zúgó kapufát, aztán Guberinics löketét védte Tajti. Celin fölé tüzelt, a túloldalon Kiprich Dániel és Sós veszélyeztetett, előbbi kísérlete elakadt a védőkben, utóbbi bombáját a kapus hárította. A 14. percben Szerbia megszerezte a vezetést, Tomcsics passzát Stokics helyezte a hálóba a kiszolgáltatott Tajti mellett, 0-1. Magyar lehetőségek következtek, ám Dakovics kapus hatalmas hibáját Horváth Zsolt nem váltotta gólra, majd Sowunmit buktatták ígéretes helyzetben, a megítélt, közeli szabadrúgás nem hozott találatot. A második félidőben válogatottunk egykapuzott, Sowunmi kétszer állt a kapussal szemben, rontott, aztán Rábold tévesztett. Béres is közel volt a gólszerzéshez, Dakovics nagy bravúrral hárított, kétszer verve volt, a kapuvas segítette ki. Celint és Kiprichet a végén kiállították, a szerbek nyertek, ezzel nagy lépést tettek a továbbjutás felé, a mieink csütörtökön este, a csehekkel találkoznak az utolsó csoportmeccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában