A műegyetemisták látogatása

2018.03.21. 07:47

A budapesti MAFC csapata érkezik szerdán az Alba Fehérvárhoz

Az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata szerdán bajnoki mérkőzésen lép pályára, 18.30-kor a MAFC látogat a Gáz utcába.

Horog László

Travis Simpson, az Alba Fehérvár húzóembere

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A múlt hét nem a tervek szerint alakult az albásoknál, bár kedden két ponttal nyertek, elbúcsúztak a FIBA Europe Cup küzdelmeitől. Hiába verték 78–76-ra a litván Juventus Utenát, nem sikerült a legjobb nyolc közé kerülni a rangos sorozaton. Persze ez nem tartozott a kudarc kategóriába, a kék-fehérek jól szerepeltek a nemzetközi porondon. A hétközi kiesés tehát a fogyasztható kategóriába tartozott, a szombati bajnoki vereség viszont nem, az alsóházban, a 14 csapatos mezőnyben a 11. helyen tanyázó Jászberény tréfálta meg a koronázóvárosiakat.

Az albások indiszponált produkcióval jelentkeztek a nógrádi városban, egyszer sem vezettek, kétszer álltak döntetlenre, az első, majd a tizedik percben, végig futottak a házigazdák után, végül 82–72-es vereséget szenvedtek. A játék minden elemében alulmaradtak a kék-fehérek, nem szedtek támadó lepattanót, rosszul és szellősen védekeztek, ennek lett egyenes következménye a váratlan jász­berényi vereség.

Travis Simpson, az Alba Fehérvár húzóembere
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A MAFC viszont meglepő győzelmet aratott a hét végén, a paksiakat győzték le magabiztosan, 89–78-ra a fővárosban. Előzőleg mindössze négyszer érezték a siker ízét a szezonban, 18 vereség mellett. Bár az utóbbi időszakban meglehetősen hektikus az Alba teljesítménye, a 15 győzelemmel és 7 vereséggel rendelkező, a tabella 4. helyén tanyázó házigazdák a meccs egyértelmű esélyesei. A szezonban már akadt két remek sorozatuk, a drukkerek remélik, ismét sikeres széria következik. Még akkor is, ha az alapszakaszból hátralévő négy összecsapás közül mindössze egyet vívnak hazai pályán, a szerdait, a folytatásban három meccsből álló idegenbeli turné következik, körmendi, szegedi és soproni megállókkal.

Játékoscsere

– A MAFC két játékost cserélt az idény során, Nebojsa Dukic Pécsről érkezett, két bajnokin jutott szóhoz, az amerikai Toney McCray már tíz meccsen erősítette a budapestieket. Mindketten húzóemberek, 20 pont körüli átlaggal rendelkeznek, a Paks ellen is kulcsfigurák voltak. Fontos lánc­szem a montenegrói irányító, Amin Hot és a mindig bevethető Fodor Márton, valamint megbízható produkciót nyújt a szerb center, Dusan Cvetkovic is – mondta a szerdai ellenfelet feltérképező Peresztegi Nagy Ákos, az Alba Fehérvár szakmai stábjának tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában