Életük legjobb meccsét játszották

2018.09.20. 21:46

Borsos Gábor és Nagy Péter borította a papírformát Csehország ellen

Közel járt a bravúrhoz a férfi teniszválogatott a Davis-kupában. A Siófok Spartacus SE-Bregyó TE színeiben versenyző Borsos Gábor révén fehérvári vonatkozása is volt a hazai pályán megrendezett osztályozónak.

Nagy Péter

Borsosék a fellegekben érezhették magukat Fotó: Dömötör

Óriási meglepetéssel indult a Magyarország–Csehország férfi Davis-kupa-osztályozó a múlt héten. A világcsoport rájátszásában az átszervezésnek köszönhetően immáron tét nélküli találkozóján a mindössze 18 esztendős Piros Zsombor (egyéniben 420. a világranglistán) öt játszmában legyőzte a vendégek ászát, Jirí Veselyt (87.) a nyitónapon. A folytatás is remekre sikeredett hazai szempontból, igaz, Valkusz Máté (274.) simán, három szettben kikapott Lukás Rosoltól (198.), de a siófoki és székesfehérvári klubszíneket képviselő Borsos Gábor Nagy Péter oldalán 0:2-ről fordított a Roman Jebavy, Lukás Rosol duó ellen, és ismét hazánknak szerzett előnyt.

Borsosék a fellegekben érezhették magukat Fotó: Dömötör

A zárónap a cseheknek sikerült jobban, akik végül 3:2-vel abszolválták a Lurdy Ház parkolójában megrendezett összecsapást. Nagyéknak ennek ellenére örök élmény marad a párharc. – Egyszerűen fantasztikus, ha egy szóval kellene jellemeznem a párosmeccset – kezdte a bregyósokkal idén magyar bajnoki címet szerző Borsos. – Nyugodtan mondhatjuk, hogy mind a kettőnknek életünk legjobb mérkőzése volt. A hazai közönség és a fergeteges hangulat is sokat segített.

Fucsovics Márton hiánya és a honi teniszszövetségben kialakult helyzet mennyire hátráltatta önöket a meccs előtt?

– Mi, játékosok igyekeztünk nem foglalkozni a szituációval. Nyilván hiányzott nekünk Marci, erősebb, és esélyesebb csapat vagyunk vele, szerintem még nyerni is tudtunk volna, ha ő itt van. Balázs Attila sérülése sem segített, de így lehetőséget kaptunk – a két fiatallal együtt – a bizonyításra, amivel remélhetőleg éltünk is.

Kétszettes hátrányból álltak fel Rosolék ellen, ön szerint mi volt a fordulópont?

– Magabiztosan jöttek ki a páros mérkőzésre a csehek, meg is tehették ezt, hiszen ők voltak az esélyesek. Jól is kezdtek, nekünk el kellett kapni a ritmust. A három nyert játszmáig tartó találkozókon szinte lehetetlen úgy játszani, hogy ne kerüljön az ember hullámvölgybe. A harmadik szett elején gyorsan előnybe kerültünk, onnantól kezdve megnyugodtunk, és el kezdtünk hinni a győzelemben.

Piros és Valkusz is kiemelte, hogy számukra fizikálisan nagy kihívás volt ez a meccs. Önök hogy bírták szusszal?

– Úgy gondolom, hogy mi Petivel nagyon jó erőnléti állapotban vagyunk, ami a párost illeti. Hiába a majd’ négyórás mérkőzés, én utána is azt éreztem, hogy két-három szettet még le tudtam volna játszani. Az egyéni küzdelmekben főleg Zsombor vette fel a versenyt. Ilyen fiatalon ezen a szinten, nem könnyű úgy teniszezni, ahogy azt ő tette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában