amerikaifutball

2018.06.18. 22:06

Befogta a Sasokat az Enthroners

Hamar hátrányba került a fehérvári amerikaifutball-csapat a HFL utolsó fordulójában a Budapest Eagles ellen, de a végén mégis az Enthroners örülhetett.

Nagy Péter

Antonio Roane (labdával) és társai elkönyvelhették első hazai sikerüket a bajnokságban

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A hazaiak szempontjából óriási tétje volt az élvonalbeli pontvadászat záró összecsapásának, hiszen Pál Tibor Kornél legénysége akár az ötödik pozíciót is megcsíphette a körbeveréseknek köszönhetően. Az újonc Fehérvár Enthroners eddig mindössze megyei riválisát, a Dunaújváros Gorillaz együttesét győzte le idegenben, ezért különösen fontos volt a házigazdáknak, hogy győzelemmel búcsúzzanak hűséges szurkolóiktól.

A lehető legrosszabbul indult a mérkőzés a vendéglátók számára, mivel AJ Benson már az elején bevitt egy remekbe szabott touchdownt. A sikeres extra után is a Sasok akarata érvényesült, míg nem jött a második negyed. Ekkor Erik Steff es robogott végig a pályán a disznóbőrrel a kezében, megszerezve a kék mezesek és saját maga első TD-jét. Innentől kezdve viszont Erős Márkék akarata érvényesült, a Fehérvár irányítója idei legjobb teljesítményével rukkolt elő. De nemcsak ő, hanem Novakov Dávid és Tóth Csaba is odatette magát.

 

Az Eagles dobójának, Wágner Olivérnek a passzait Péter Csaba két ízben is lefülelte, a már említett Novakov pedig a második játékrészben két elfutással növelte a Koronázók előnyét. Csapattársa, Tóth sem kívánt lemaradni a futók „házi” versenyében, a későbbi MVP touchdownja már megnyugtató, 2712-es székesfehérvári előnyt eredményezett. A harmadik negyedre viszont felébredtek a fővárosiak, AJ Brown elkapása után ismét bemutathatta tánctudását. Egy kétpontossal még közelebb lopództak a budapestiek, ezzel újfent az Eagles volt az ötödik hely várományosa.

Antonio Roane (labdával) és társai elkönyvelhették első hazai sikerüket a bajnokságban
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Tim McGee és Jay Regan folyamatosan ostromolta a vendégek támadósorát, az amerikai importjátékosokon kívül Péter Csaba két interceptionnel jelezte, hogy a pontok bizony a First Fielden maradnak. A végjátékra fordulva Tóth Nándor útját tették szabaddá a társak, aki így viszonylag könnyedén szerzett TD-t együttesének. Ezután már csak egy csapat volt a rácsmezőn, ráadásul Crawford kezéből sikerült kiütni a labdát, ezzel lehetőséget biztosítva a pontszerzésre. A nagy ziccer nem is maradt kihasználatlanul, a Fehérvár elkapója, Tóth Csaba egy touchdownt véshetett a neve mellé.

Az osztrák ötödosztályban eddig hibátlanul menetelő Enthroners most végre tudásának megfelelően játszott, ezt pedig egyre nehezebben viselték a Sasok. Victor Williams osztott ki néhány pofont, majd Oláh Dávidot állították ki a játékvezetők, miután Nardai Ádám fejére ütött önkívületi állapotban. Az élvezetes és rendkívül férfi as összecsapást a Koronázók nyerték 40-20-ra, és mivel az eredmények is kedvezően alakultak a számukra, így az ötödik hely is az övék lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában