Tisztes vereség a Fraditól

2018.02.16. 20:11

Az Alba FKC bátor játékkal harcolt a magyar élmenővel 

A K&H Liga női kézilabda NB I soros fordulójában a bajnoki címe egyik várományosát, az FTC-Rail Cargo Hungária alakulatát fogadta a tabella 10. helyén álló Alba FKC.

Ferencz Balázs

mendy

Fotó: gaborfeherphoto

Természetesen örökérvényű a mondás: minden meccsen a győzni kell! Azonban azzal minden sportbarát tisztában volt a Köfém csarnokban péntek este, hogy Magyarország, sőt a világ egyik legjobb klubcsapata ellen nem sok esélye van a diadalra az Alba FKC csapatának. Pláne úgy, hogy a fehérváriak hiába fogadkoztak a 2017/18-as szezon előtt is, hogy az első négy hely valamelyikét, sőt, a dobogót célozzák meg, a gárda csupán a tabella 10. helyén szerénykedett 13 fordulót követően.

Nem is esett neki farkasfogakat villogtatva a Fehérvár a zöld fehéreknek, sőt, a kissé megilletődött hazaiak három rontott támadására a Fradi három találattal válaszolt.

Claudine Mendy (a labdával) jó százalékban értékesítette kísérleteit Fotó: Fehér Gábor

0-3-nál úgy tűnt, méretes zakót ölt némi kényszer hatására a hazai hölgykoszorú, azonban a fiatal irányítókkal, Boldizsárral, és Rózsással operáló FKC Mendy és do Nascimento góljaival zárkózott. A védekezés egyre szorosabbá vált, s Deli Rita csapata megtalálta a rést is az FTC hatos falán. A játékvezetői kettős azonban mintha túlságosan is tisztelte volna a Ferencvárost, könnyű síppal fújta a büntetőket a fehérváriak ellen. Herr Orsolya remekül védett, Mendy elől volt aktív, s a 20. percben csak egy góllal mentek a vendégek (9-10). A lehetetlen helyzetekből is betaláló Kovacsicsocsot nem igazán tudták tartani, s főként azért lépett el négy góllal a szünet előtt az FTC. Fordulás után is bátran kézilabdázott az FKC, s ugyan jól működött a védekezés, de öt gólnál közelebb csak ritkán férkőzött a zöldekhez. A játékrész derekán két beállós játékra állt át az FKC, de a lövéseknek a kapufa állta útját, így az üresen hagyott kaput könnyen vették be a vendégek. A hajrá előtt aztán Pelczéder és do Nascimento lendítette tovább a fehérvári együttest, majd az utolsó öt perc adok-kapokjából az erővel jobban tartalékoló Ferencváros jött ki eredményesebben. A fiatalokkal teletűzdelt hazaiak az utolsó percben büntetőt is rontottak, de tisztes vereséggel zártak.

 

JEGYZŐKÖNYV

Alba Fehévár KC-FTC-Rail Cargo Hungária 23-29 (11-15)

Székesfehérvár, Köfém csarnok, 800 néző. Vezette: Mizsák, Schmidt.

FKC: HERR – PELCZÉDER 3, MENDY 7, Boldizsár 2, Mayer, Lavko 4/3, DO NASCIMENTO 4. Csere: Mistina (kapus), Gjorgjijevska 1, Zsilinszkajte, Májer 2, Hudra, Rózsás. Vezetőedző: Deli Rita.

FTC: Szikora – Schatzl 1, PENA 6/4, KOVACSICS 5, Snelder, VAN DER HEIJDEN 5/1, Lukács 3. Csere: Biró (kapus), Szucsánszki, Mészáros, Szekeres, Faluvégi 3, Jovanovic 3, Hornyák D., Márton 2, Háfra 1.

Vezetőedző: Elek Gábor. Kiállítások: 6 illetve 8 perc. Az eredmény alakulása: 5.p.: 2-4, 10.p.: 5-7, 15.p.: 7-9, 20.: 9-10, 25.p.: 10-13, 35.p.: 13-17, 40.p.: 16-21, 45.p.: 16-24, 50.p.: 19-24, 55.p.: 20-25.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában