Túl sok volt a hiba

2018.01.18. 19:12

Elmaradt a bravúr, az FKC kiesett a kupából

A másfél héttel ezelőtt, Siófokon vívott bajnoki mérkőzés után a Magyar Kupában is fejet hajtott az Alba FKC kézilabdacsapata a balatoni együttes előtt.

Horog László

Temes Bernadett (középen) jól játszott a Siófok ellen

Fotó: Fehér Gábor

Ezúttal 30-23 arányú vereséget szenvedett az FKC a Siófoktól. Lars Rasmussen együttese megérdemelten lépett tovább a Magyar Kupa negyedik fordulójából.

- Nem sikerült a bravúr, elbúcsúztunk a sorozattól – kezdte értékelését az Alba Fehérvár KC vezetőedzője, Deli Rita. – A második félidő elején sikerült egyenlítenünk, ekkor különösen fontos lett volna a fegyelmezett, higgadt játék. A védekezésünk feszes volt, tudtuk, milyen területeket akarunk támadni, a lehetőségeink megvoltak, a helyzeteket sikerült kialakítanunk, ám túl sokat hibáztunk. A vendégek betaláltak átlövésből, beállóból, szélről, kapusuk, Dedu ismét remekül védett, több játékosunk elbizonytalanodott. A támadásokat nem tudtuk sikerrel befejezni, labdákat adtunk el, a vendégek pedig könyörtelenül kihasználták az adódó lehetőségeket. A balatoniak klasszisai eldöntötték a mérkőzést, sebességben ismét előttünk jártak. Gorsenyina és Temes kimondottan jól játszott, de két kézilabdázó kevés volt a győzelmünkhöz. A lányok végig küzdöttek, hajtottak, de ez ezúttal nem volt elég.

Temes Bernadett (középen) jól játszott a Siófok ellen
Fotós: Fehér Gábor

Az edző hozzátette, Herr Orsolya visszatérésének kimondottan örül, a korábbi válogatott kapus júliusban szenvedett térdszalagszakadást.

Az FKC legközelebb január 27-én az Érd vendégeként lép pályára az NB I-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában