Csalódást keltő gólínség

2018.09.21. 19:17

A Mol Vidi FC nem tudta gólra váltani mezőnyfölényét az El-nyitányon

Az Európa-liga L csoportjában vereséggel rajtolt a Mol Vidi FC. A BATE Boriszov nemzetközi rutinját kamatoztatva nyert 2-0-ra.

Ferencz Balázs

Fennakadt a Vidi a BATE Boriszov masszív védelmén, csak Kovács veszélyeztette a kaput

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Gratulálok a BATE-nek a három pont megszerzéséhez. Természetesen csalódott vagyok, hiszen voltak lehetőségeink, de a végeredmény számít – értékelt a lefújás után a Mol Vidi FC vezetőedzője, Marko Nikolics

A fehérváriak végig domináltak a mérkőzésen, azonban feltűnően sok hibát vétettek az átadások terén, hiába fejlődtek fel a széleken, a beadások rendre pontatlanok voltak, s a védelem sem működött jól, holott a BATE Boriszov vajmi keveset bíbelődött a támadásvezetéssel.

Hiányzott a koncentráltság a kapu előtt

– Beszélhetünk arról, hogy jól játszottunk, több helyzetünk volt, de a labdarúgásban a gólok számítanak, a végeredmény pedig sosem hazudik. Nem lenne korrekt, ha azt mondanám, hogy mi voltunk a jobb csapat, a vendégek szerezték meg a három pontot. A játékunkkal alapvetően elégedett voltam, de az ellenfél tizenhatosánál egyszerűen nem voltunk elég élesek. Az elmúlt időszakban góllövés terén olyan játékosokra támaszkodtunk, mint az egyaránt 35-36 éves Lazovics és Huszti, valamint az eredendően jobbhátvéd Nego. Az utolsó öt percet leszámítva a teljesítményre nem tudok rosszat mondani, a hozzáállás is rendben volt, de talán tapasztaltabb volt a BATE, ők belőtték a helyzeteket, mi nem – világított rá a vereség legfőbb okaira a tréner. – A csapatnak gratulálok, mert mindent kiadtak magukból a srácok a pályán, hogy jó eredményt érjenek el.

Fennakadt a Vidi a BATE Boriszov masszív védelmén, csak Kovács veszélyeztette a kaput
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Huszti Szabolcs a következő, október 4-i, Chelsea elleni idegenbeli összecsapáson már pályán lehet, de Danko Lazovics nem, aki nélkül láthatóan tompább volt a fehérvári offenzíva, igaz, a fehéroroszok nagyon betömörültek saját kapujuk elé. Az új bolgár középpályás, Georgi Milanov jól futballozott, s a csereként beszálló Armin Hodzic is aktív volt, de nekik még idő kell, hogy beépüljenek a csapatba. Felvetődött a kérdés a találkozó után, hogy a kereten kívül lévő, de még a Vidi kötelékébe tartozó Stefan Scsepovics nem lehetne-e a gárda segítségére a hasonló párharcokban? Nikolics-mester szerint a támadó tudja, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy újra keretben legyen, szereplése nem minőségi kérdés.

– Megérdemelten nyert a BATE. Talán mezőnyben jobban játszottunk, mint ők, de az eredmény az, ami számít – fogalmazott Kovács István, aki a Groupama Arénában is nagy sebességgel futballozott, s az ő lövését kellett hatalmas bravúrral hárítania a BATE kapusának. Igaz, az volt az egyetlen kapura tartó lövésük a fehérváriaknak. – Ez a csapat volt a mi szintünk ebben a csoportban, s ezt nem sikerült meglépnünk. De nem hiszem, hogy letargiába kell esnünk, mert nem lefociztak minket a pályáról, hanem a hibáinkat profi módon kihasználva lehozták ezt a párharcot. Látszik, hogy ez az együttes nemzetközi szinten komolyabb rutinnal rendelkezik, mint mi. Magunknak tettük nehézzé a csoportküzdelmet, de érzem a csapaton, hogy akár bravúrokat is be tud mutatni. A hibákat mihamarabb ki kell javítani, mert eddig ezek nem voltak ránk jellemzőek. Asszisztáltunk a BATE Boriszov játékához. Főleg a második gól után éreztem azt, hogy hitehagyottá vált a társaság, ami meglepő volt. Nem tudom, ez minek köszönhető, de a szakmai stáb ki fogja értékelni a mérkőzést, s ha kell, változtat – mondta Kovács.

– Nem igaz, hogy ez a meccs nem a Vidi meccse volt. Jobbak voltunk, mint az ellenfél, de nem rúgtuk be a helyzeteket – jelentette ki a sérült Kovácsik Ádámot helyettesítő kapus, Tomas Tujvel. – A BATE a kevés helyzetéből kettőt értékesített. Lehet, hogy egy kicsit mentálisan fáradtak voltunk. De előre kell néznünk, van még hátra öt mérkőzés, azokra kell koncentrálni. Londonban is élvezni kell a meccset, s akár a Chelsea vendégeként is lehet nyerni.

Előbb azonban itthon kell teljesíteni. Vasárnap 13 órakor az NB III-as Cigánd SE fogadja a Vidit a Magyar Kupa keretében, majd jövő hét szerdán a Mezőkövesd elleni bajnokit pótolják a fehérváriak Felcsúton, vasárnap pedig a Diósgyőr vendégeként lesz jelenésük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában