Kuralt döntötte el a meccset

2018.09.22. 20:25

A hosszabbításban nyert a Fehérvár AV19

Nagy csatában, ismét a rendes játékidőn túl harcolta ki a győzelmet a Fehérvár AV19 jégkorong csapata az EBEL 4. fordulójában.

Ferencz Balázs

Szabó Krisztián (jobbra) szerezte a Fehérvár AV19 második gólját az Innsbruck elleni, szoros mérkőzésen

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A Klagenfurt legyőzése után egy nappal az Innsbruck látogatott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba. Egy Kuralt-lehetőséggel és fehérvári mezőnyfölénnyel indult az összecsapás, majd a korábbi Volán-tréner, Rob Pallin vezette Innsbruck is felvette a ritmust. A játékrész közepén aztán Phillipsszel szemben szabálytalankodtak a vendég védők, Carruth lekorcsolyázott, a késleltetett kiállítás alatti létszámfölényt pedig kihasználták a kék-fehérek, Kóger Dániel lövése csorgott át Climie mamutjai között, 1-0. Egy újabb magyar fór és Sofron kimaradt helyzete után főként Carruthnak akadt dolga. Négy a négy elleni játékot hozott a harmad vége, s a nagyobb terület adta lehetőséggel a fehérváriak éltek. A 19. percben Stipsicz szemfüles átadását követően egy csel után Sofron István vágta a korongot a kapuba, 2-0.

Egy kihasználatlan hazai emberelőny után egyenlő létszámnál az első nagyobb helyzetéből betalált az Innsbruck a középső periódus elején. Lubomir Stach távoli lövése talált utat Carruth lábai között, 2-1. Az Innsbruck átvette az irányítást, de a szorításból góllal kecmergett ki a Fehérvár. Sofron passzolt a jó ütemben érkező Szabó Krisztián elé, aki nem is hibázott a kapu közelében, 3-1. A vendégek első fórját kivédekezte Hannu Järvenpää gárdája, de a kiegészülés pillanatában betaláltak a tiroliak, Tyler Spurgeon kotort be egy kipattanót, 3-2. A Cápák remekül éltek fórjaikkal, mert a második fehérvári büntetést gólra váltották: egy kapu mögül visszatett pakkot Andrew Yogan helyezett a ketrecbe, 3-3.

Megnyomta a harmadik harmadot a Fehérvár AV19. A sorozatos kiállításokkal is próbált élni a Volán, de Climie a helyén volt. Egy kiegyenlített periódus után aztán Carruthnak kellett többször védenie a hajrában. Az utolsó percben azonban komoly sansza lett a győzelemre a Volánnak, Boivin kiállítása alatt, másfél perccel a vége előtt Glenn passzából Sofron István volt eredményes, 4-3. A fehérvári támadó hiába szerzett 2 gólt és 2 gólpasszt, nem válhatott igazi hőssé, mert Rob Pallin levitte kapusát, s 25 másodperccel a vége előtt egyenlítettek a vendégek Andrew Yogan révén, 4-4. A hosszabbításban aztán 25 másodperc kellett a Fehérvárnak, hogy döntsön a pontokról, Anze Kuralt bombázott a hálóba, 5-4.

Szabó Krisztián (jobbra) szerezte a Fehérvár AV19 második gólját az Innsbruck elleni, szoros mérkőzésen
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon vegyesek az érzéseim, másodszor fordult elő, hogy a kezünkben volt a meccs, de az utolsó percben mégis gólt tudott szerezni az ellenfél a kapus lehozatala után – értékelt Hannu Järvenpää. – Nagyon örülök természetesen a 2 pontnak, de az utolsó percet elemezni kell. Nagyon nehéz meccs volt, jól játszott az Innsbruck, de meg tudtuk volna kaparintani mindhárom pontot. Egyértelműen mentális problémák okozták az utolsó másodpercekbeli kihagyást. De nem kérdés, elégedett vagyok a hétvégével, örülök a srácok játékának, a fantasztikus szurkolóink teljesítményének, ők a legjobbak ebben a ligában – vélekedett az edző.

A Fehérvár AV19 együttese legközelebb pénteken, a Dornbirn vendégeként korcsolyázik jégre 19 óra 15 perckor.

 

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvár AV19–Innsbruck „die Haie”

5-4 (2-0, 1-3, 1-1, 1-0) hosszabbítás után

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3218 néző. V.: Siegel, Stolc

FAV19: Carruth – Glenn (1), Caruso (1), Luttinen, Koskiranta (1), Kuralt 1 – Stipsicz (1), Tikkanen, Szabó K. 1, Erdély (1), Sofron 2 (egyik ee) (2) – Harty (1), Szabó D., Kóger 1, Hári, Phillips – Reisz, Sille, Szita, Láday. Vezetőedző: Hannu Järvenpää

Innsbruck: Climie – Lindner, Boivin, Yogan 2(egyik ee) (1), Spurgeon 1 (1), Sedivy – Stach 1, Pedevilla, Koper, M. Lamoreux, Lavoie – Ross (1), Nußbaumer, Bär, Clark (1), Lammers – Antonitsch, Wachter, Paulweber. Vezetőedző: Rob Pallin.

Kiállítások: 14 ill. 16 perc Kapura lövések: 28-37

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában