Farkaslaki-Hints Flóra kulcsszereplő volt a sikerben

2024.07.10. 19:27

Volt aki „meghalt”, akadt aki megilletődött a pályán

A Kiskút TK elérte elsődleges célját, és két győzelemmel bejutott a női tenisz csapatbajnokság Szuperligájának rájátszásába. A keddi, szegedi Gellért SE elleni mérkőzést követően Fehér Tamással, a csapat vezetőjével beszélgettünk a lányok teljesítményéről, valamint arról, hogy mire számíthatnak a rájátszásban.

Szabó Róbert

Kristina Kucova szívét-lelkét kitette a pályára, de balszerencsés körülmények közt mégis kikapott

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Kiskút TK számára a csoportelsőség volt a tét a szegedi Gellért SE elleni keddi csoportmérkőzésen. A lányok végül magabiztos, 5-2-es győzelmet arattak a riválissal szemben, így a csoport élén végeztek, bejutottak a rájátszásba, ahol az SZTE Sportmánia ellen játszanak majd.

– Hiába van két nagyon jó játékosunk az első két pályán Stollár Fanni és Tóth Amarissa személyében, nem volt könnyű dolgunk. A két lány hozta a kötelezőt, simán nyert, azonban sikerült egyenlítenie a szegedieknek – kezdte gondolatait lapunknak Fehér Tamás, a Kiskút TK csapatvezetője. Hozzátette, úgy érezte a mérkőzés előtt, ha a hátsó három pályából egyet megnyernek, akkor biztosan győzelemmel hagyják el a pályát.

A sikerben aztán Farkaslaki-Hints Flóra játszott kulcsszerepet, aki 2-2-es állásnál, nagy hátrányból felállva 4:6, 7:5, 10–4-re legyőzte Susányi Zsófiát.

–  Bartha Panna egy kicsit meg volt illetődve a Nemcsek Gréta elleni mérkőzésén, amit aztán végül el is bukott. Kristina Kucova nagyon jól játszott, megalt a győzelemért, de végül balszerencsés körülmények között neki sem sikerült győznie. Így Farkaslaki-Hints Flórán múlt az hogyan fordulunk a páros mérkőzésekre. Susányi Zsófia, aki egyébként nagyon rutinos, többszörös magyar egyéni és páros bajnok, korábbi WTA-játékos nem is könnyítette meg a dolgát, de végül sikerült Flórának diadalmaskodnia – folytatta gondolatait Fehér Tamás. 

Farkaslaki sikerének titkát is elárulta a csapatvezető lapunknak.

– Azt tápláltam Flórába, hogy úgy tud nyerni ha játszik és nem kell a gyors megoldásokra törekednie. Ez azért is volt fontos, mert Zsófi már 34 éves, anyuka, míg Flóra 17 éves, napi 4-5 órát edz és ereje teljében van. Végül a 15-20 ütéses labdamenetek meghozták a sikert, egyenlített Flóra a szuper tie-breakben pedig nem volt kérdés, hogy ő nyer, sok extrát mutatott – mondta Fehér Tamás.

A párosoknál aztán „all-in-t” játszott a Kiskút TK, Tóth Amarissa és Stollár Fanny le is zárta a találkozót, de végül Farkaslaki-Hints Flóra/Bartha Panna duó is nyert, így 5-2 lett a találkozó vége, csoportelsőként jutottak tovább.

– A sikernek köszönhetően a gyengébb Szegeddel, az SZTE Sportmániával játszunk majd. Úgy érzem, hogy bár nem számíthatunk könnyű feladatra, mégis könnyebb dolgunk lehet mint a csoportmérkőzéseken. Ha sikerrel vesszük az akadályt akkor a pénteki döntőben jöhet majd az MTK, ahol már reményeink szerint a légiósunk is velünk lesz – zárta gondolatait a csapatvezető.

A Kiskút TK csütörtökön 10 órától lép majd pályára az SZTE Sportmánia ellen a Szuperliga rájátszásának elődöntőjében a budapesti Nemzeti Edzésközpontba. A találkozókra a belépés ingyenes, szeretettel várják a szurkolókat a lányok, akik minden bizonnyal mindent megtesznek azért, hogy megismételjék a tavalyi sikert és ismét megnyerjék a csapatbajnokság Szuperligáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában