Lecsúszva

2024.06.16. 11:15

Negyedik lett 500 méteren az Adolf-Hajdu kettős

Két századdal csúsztak le a dobogóról Hajdu Jonatánék a kenu kettes 500 méteres döntőjében.

Szupkai Gábor

A negyedik helyezett Hajdu Jonatán és Adolf Balázs a férfi kenu kettesek 500 méteres versenyének döntõjében a szegedi kajak-kenu Európa-bajnokságon

Fotó: Kovács Tamás

A kenus Adolf Balázs és dunaújvárosi párja Hajdu Jonatán, akik a múlt heti válogatón bebiztosították olimpiai csapattagságukat, remekül kezdett 500 méteren és egészen a végéig harcban volt az éremért. Sokáig vezetett a hazai egység, aztán az élre álltak az oroszok, Alekszej Korovaskov és Ivan Stil, akik végül a győzelmet is megszerezték. Adolfék szinte egyszerre értek be a lengyelekkel és az olaszokkal, de végül két századmásodperccel leszorultak a dobogóról és a negyedik hely lett az övék.

– A szembeszélben jól be kell osztani az erőt, de próbáltuk magunkat az oroszokhoz mérni és nem akartuk őket elengedni és ez sikerült is. Ezzel felbátorodtunk és végig bírtuk is a tempót, jó pálya volt, de ott van bennem a tüske, hogy ez majdnem dobogó lett. Nem baj, inkább próbáljuk pozitívan felfogni és az olimpiára teher és eredménykényszer nélkül menni – nyilkatkozta Adolf Balázs. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában