Amerikai Bika

2024.06.29. 15:34

Az NCAA-ből igazolt csatárt a Dunaújvárosi Acélbikák

A tengerentúlról érkezik az Acélbikák következő igazolása.

Szupkai Gábor

Fotó: Dunaújvárosi Acélbikák

A 24 esztendős Tyler Watkins a minnesotai Hermantown városában született és a helyi Rangers csapatában kezdte megtanulni a játék alapjait.

Mind az általános, mind pedig a középiskolai éveit a Hermantown keretében töltötte. 2018-ban csatlakozott a Minnesotai Wilderness-hez, majd 2020-ban a new yorki Union College gárdájához. Egyetemi évei alatt négy szezonon át segítette a bordó-fehér-feketéket az NCAA bajnokságban. Legutóbbi két évében előbb 35 mérkőzésen 19 pontot, majd 36 mérkőzésen 16 pontot szorgoskodott össze, tehát mindegyik idényében fél pont/meccses átlag környékén teljesített. 

Utolsó évében büszkén viselte mezén az “A” betűt. 2024-ben elérkezettnek látta az időt, hogy egyetemi tanulmányai után megkezdje profi karrierjét, melynek első állomása Dunaújváros lesz. Watkins a DAB első külföldi újonca, egyben a hetedik friss igazolása Tóth Gergely, Sági Martin, Sági Máté, Ritter Zalán, Mazzag Dániel és Hári Norbert után.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában