Puskás-Suzuki-kupa

2024.05.21. 20:23

Orbán Viktor: Mindenkivel szemben egyenlő partnerként, komoly kihívóként tudtunk fellépni

Magyarország miniszterelnöke, a Puskás Akadémia alapítója Orbán Viktor a Puskás-Suzuki-kupa után az M4 Sportnak értékelte a május 16-tól május 20-ig rendezett U17-es nemzetközi tornát, amelyen a felcsúti együttes a negyedik helyen zárt.

Szabó Róbert

Orbán Viktor (balra) átadja a Sporting CP fiataljainak az ezüstérmet a Puskás-Suzuki-kupa döntője után

Fotó: Orbán Viktor / Instagram

– Van egy folyamatos mérőeszközünk, minden évben látjuk, hogy a világ legjobb klubfutballját mutató utánpótláscsapatok a miénkhez képest hol vannak, illetve mi hozzájuk képest. Szűkül a távolság minden évben, ebben az évben például már pariban voltunk a játék szinte minden elemében. Tehát optimistán zárjuk ezt a tornát, mert nüanszokon múlt csak, hogy melyik meccs milyen eredménnyel végződött, mindenkivel szemben egyenlő partnerként, komoly kihívóként tudtunk fellépni – nyilatkozta a Puskás-Suzuki-kupát követően Orbán Viktor az M4 Sportnak.

Az interjúban arról is beszélt a Puskás Akadémia alapítója, hogy mivel a tornán több európai futballstílus is képviseltette magát, így megkérdezhetik maguktól, hogy nekik, vagy éppen a Honvédnak van-e valamilyen jellegzetes, magyar stílusa.

– Ebből még keveset látunk, itt még sok tennivaló van, mert ugyan pariban vagyunk, de hogy mitől magyar a mi futballunk arra most még nehéz válaszolni – fogalmazott a miniszterelnök. 

Zárásként arról is beszélt Orbán Viktor, hogy a tornán résztvevő U17-es korosztálynak ezután jön a vízválasztó időszak, a felnőtt futballba való bekerülés.

– Itt már az akadémiák segíteni nem tudnak, innentől a klubok pénzügyesei, ügynökei, vezetőedzői, játékosmegfigyelői döntik el, hogy melyik klubnál milyen ütemben tudnak és mernek beépíteni fiatalokat a felnőtt csapatba. Ez a legkényesebb része a futballnak, amikor a gyerekfutballból át kell menni a felnőtt futballba, itt vérzik el a legtöbb gyerek és itt tudnak leginkább hibát véteni a klubok is, de ez már nem a mi felelősségünk, ez már az NB I-es klubok döntése – zárta gondolatait az alapító.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában