A jövő sztárjai

2024.05.25. 17:46

Jövőre korosztályos vb az Alba Arénában

2025-ben az Alba Aréna adhat otthont az U18-asok vb-jének.

Szupkai Gábor

Jövőre már világverseny helyszíne lehet

Fotó: Fehér Gábor

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán szinte az összes 2025-ös világbajnoki helyszínről döntést hozott. Az egyaránt divízió 1/A-ban szereplő utánpótlás-válogatottjaink közül a juniorok a szlovéniai Bledbe utaznak, az U18-as fiúk Székesfehérváron fogadják a riválisaikat – az MJSZ-honlapon megjelent hír szerint az Alba Arénában szeretnék tartani az eseményt –, míg az ifjúsági lányok jó eséllyel szintén Magyarországon szállnak jégre saját vb-jükön. 

Az U20-asok Bledben az A csoportból érkező Norvégiával, a feljutóként szereplő házigazda Szlovéniával, valamint Franciaországgal, Dániával és Ausztriával találkoznak. A fiú ifjúsági válogatott tehát elképzelések szerint Székesfehérváron vb-zik , ahová a legjobbak közül kiesett Kazahsztán, a tavalyi vb-ről ismerős Ukrajna, Ausztria és Dánia, valamint a feljutó Szlovénia érkezik. 

A női U18-as együttes tornájának még nincs fix helyszíne, Magyarország érdeklődött a rendezés iránt,  erről ősszel dönt az IIHF.

A férfiválogatott és a női nemzeti együttes egyaránt A csoportos, így számukra már korábban eldőlt, hogy előbbi Herningben vagy Stockholmban, utóbbi Ceské Budejovicében szerepel 2025 tavaszán.

A divízió 1/A-s férfi világbajnokságnak Sepsiszentgyörgy ad otthont, ahol Dave MacQueen csapata az A csoportból kiesett Nagy-Britanniát és Lengyelországot, továbbá Olaszországot, Japánt és a visszajutott Ukrajnát fogadják április 27. és május 5. között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában