Fityóék a gyermekotthonba látogattak

2024.05.27. 07:22

A futball hősei csocsóasztalokat vittek ajándékba

Ismét ismert sportolók jártak a székesfehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthonban, hogy adományaikkal segítsék a Tüzér utcai intézmény lakóit, jelenlétükkel, szeretetükkel pedig példát mutassanak másoknak.

Tihanyi Tamás

Fiola Attila, Köbli Kitti és Csongvai Áron az ajándékozás alkalmával

Fotó: fehervarfc.hu

A Fehérvár FC nagyszerű labdarúgói, Fiola Attila és Csongvai Áron az elmúlt vasárnap Gyermeknap alkalmából látogatták meg az otthont, ahol hátrányos élethelyzetbe került fiatalok töltik napjaikat és szakavatott segítséggel igyekeznek felkészülni a felnőtt lét nem könnyű kihívásaira. A Vidi futballistáit Köbli Kitti intézményvezető fogadta, tőle kapta meg Fiola Attila csapatkapitány, a nemzeti válogatott tagja az otthon fiatal lakóinak ajándékát. Természetesen a sportemberek sem érkeztek üres kézzel, ők asztalifoci játékokat hoztak, és mindjárt meg is mérkőztek a legbátrabb gyerkőcökkel a győzelem dicsőségéért és a közös játék öröméért. A gyerekek nevében Köbli Kitti hálásan köszönte meg a látogatást és a meglepetéseket.   

A gyerekek azonnal kipróbálták az új játékokat
Fotó: fehervarfc.hu

A Befogadlak Baptista Gyermekotthon fenntartói kötelezettségeit 2021. november 1-jétől vette át a 28 éve Fejér vármegyében alapított Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Országos Szociális Intézményfenntartó Központ. Az otthon azóta is hitelveihez és meggyőződéséhez igazodóan, a krisztusi szeretetparancs, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvények alapján magas szakmai színvonalon végzi tevékenységét. A Befogadlak Baptista Gyermekotthon negyvennyolc férőhelyes, a lakók száma szinte napról napra változik, de elmondható, hogy általában teljes kapacitással működik és igyekszik megfelelni a nem könnyű elvárásoknak.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában