Férfi röplabda

2024.04.16. 20:37

Vereség a bajnoki finálé nyitányán

Nem volt ellenszere az alapaszakaszgyőztes FINO Kaposvár játékára a MÁV Előre Foxconnak a férfi röplabda Extraliga döntőjének első mérkőzésén.

Szabó Róbert

Nem jött össze a bravúr, maradt a pályaelőny a FINO Kaposvárnál

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nehéz mérkőzés várt a MÁV Előre Foxconnra a férfi röplabda Extraliga rájátszásának döntőjében, hiszen idegenben kezdték meg a FINO Kaposvár elleni párharcot, így pályaelőny a somogyiaké volt, ezt szerette volna elvenni a székesfehérvári együttes.

A találkozó első pontjaival még csak tapogatóztak a csapatok, hol itt, hol ott volt az előny. A hazai szurkolók gondoskodtak a jó hangulatról, de ez sem volt elég ahhoz, hogy a kaposváriak elhúzzanak ellenfelüktől. Olyannyira nem, hogy 6-5 után a Loki két adogatópontot hozott sorozatban, és hamar hárommal vezetett. Ekkor Pesti Marcellék egy kicsit megtorpantak, egyre csökkent a különbség, de így is őrizni tudták előnyüket. A folytatásban a FINO tovább küzdött, Baróti Árpádék nem engedték el a döntő nyitó szettjét, olyannyira nem, hogy 14-14-nél, majd 17-17-nél is egyenlítettek, 20-18-nál egy ász nyitással pedig már kettővel mentek. Ekkor még visszajött az Előre, de 20-20 után zsinórban négy pontot szerzett a házigazda, amely a harmadik szettpontját kihasználva előnybe került, 25-22.

A szünet után rögtön a MÁV Előre nyitott egy ponttal, de ezután beindult a kaposvári gépezet, és hamar három lett a különbség. A folytatásban Redjo Kociék többször is egy pontra zárkóztak, de az egyenlítés nem jött össze. Olyannyira nem, hogy a FINO 13-11 után egy 7-1-es szakasszal nyolc pontra húzott el. Ez a különbség ledolgozhatatlannak tűnt, és az is lett, a kaposváriak megduplázták előnyüket, 25-15.

A harmadik felvonsában Pesti Marcell begyújtotta a rakétákat, az első három pontot ő szerezte a székesfehérváriaknál. Az előny akárcsak az első játszmában hol ennél, hol annál a csapatnál volt, kettővel először a Loki tudott ellógni. Sőt, Pesti Marcell egymás után kétszer kínálta meg a kaposváriakat fogadhatatlan bombával, így már 9-6-ra vezettek, nem sokkal később már hét volt a különbség. Ekkor a kaposváriak egy 3-0-s sorozattal négyre zárkóztak, de az egyenlítés nem jött össze. A szettben végig domináló  MÁV Előre behúzta a szettet és szépített, 21-25.

A negyedik játszma rögtön egy jó blokkal indult koronázóvárosi oldalon, amit még egy követett, így Boa Szabolcs két nyitása után két pontot szerzett Omar Pelillo csapata. Erre azonban gyorsan megvolt a válasza a kaposváriaknak, akik Magyar Bálint ászával egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték, 6-3-nál pedig már hárommal mentek. A Kaposvár olyannyira fokozatot váltott ekkor, hogy 17-9-nél már nyolc volt a két csapat közti különbség. Redjo Kociéknak egyszerűen nem volt ellenszerük a kaposváriak játékára, nem volt esélyük, hogy kiharcolják a mindent eldöntő ötödik szettet. Végül a kaposváriak kilenc ponttal nyerték meg a felvonást, 25-16.

A MÁV Előre Foxconn legközelebb április 19-én, pénteken 17.00 órától hazai környezetben, a VOK Sportcsarnokban fogadja a FINO Kaposvárt. Azon a találkozón szinte kötelező a győzelem, ha versenyben akar maradni az aranyéremért a Loki.
FINO Kaposvár – MÁV Előre Foxconn 3:1 (-22, -15, 21, -16) 

Kaposvár, Kaposvár Aréna, 1500 néző Vezette: Szabó Péter, Bátkai-Katona Ágnes

FINO Kaposvár: Hubicska 14, Magyar 4, Bögöly 18, Novoselov 11,  Lescay 5, Baróti 20. Csere: Zarka, Iván, Bozóki (liberó). Vezetőedző: Slobodan Prakljacic

MÁV Előre Foxconn: Szabó 4, Ambrus 9, Eke 7, Koci 9, Pesti 19, Janke 5. Csere: Boa, Fazekas, Dileo, Takács (liberó). Vezetőedző: Omar Pelillo

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában